Dünyadan Çıkış Yolları’ temasıyla üçüncüsü düzenlenen Cappadox, 18  21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Peter Boderick heyecanla beklenen konser öncesi Milliyet’in sorularını yanıtladı.

İşte Müjde Yazıcı'nın Milliyet’te ki o haberi;

Birden fazla çalgı çalıyorsunuz. Henüz çocukken müzikal yolculuğunuzu kim destekledi?
Evet, 3 çocuğun en küçüğüyüm ve ailemdeki herkes ben çocukken müzikle uğraşıyordu... Dolayısıyla müzikle ve bir ev dolusu müzikal enstrümanla çevriliydim. Ailem her zaman müzikal yolculuğumda bana çok destek oldu.
Müziğiniz bir nevi terapi gibi… Kendi müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
Evet, ben de müziğimin iyileştirici olduğunu düşünüyorum. Ayrıca müzik benim iyi bir arkadaşım! Bazen bir şarkı gerçekten de arkadaş gibi hissettiriyor. Her tür farklı müziği keşfetmeyi seviyorum.
lBirçok grup ile çaldınız. Her grubun ruhunu yakalamak zor olmuyor mu? İş birliği yaptığınız grupları nasıl seçiyorsunuz?
Bir davete “hayır” demek konusunda her zaman zorluk çekmişimdir... Bu nedenle sayısız işbirliği yaptım. Bazılarından gerçekten keyif aldım ve bir müzisyen olarak gelişmem için gerekli olduğunu hissettim ama diğerleri daha çok aşmam gereken zorluklar gibiydi. Bugünlerde kimlerle iş birliği yapmayı seçtiğim konusunda daha dikkatliyim.
Eflerklang’e nasıl katıldınız?
17-18 yaşlarındayken Efterklang favori gruplarımdan biriydi. O zamanlar “Myspace” müzik paylaşmak ve insanlarla tanışmak için popülar bir web sitesiydi.  Ben de kendi müziğim için bazı taslak demolarla bir sayfa oluşturdum ve Efterklang’a arkadaşlık isteği gönderdim.
Benim müziğimi dinlemek için zaman ayırdılar ve yazışmaya başladık. Birkaç yıl sonra Danimarka’ya taşınıp onlarla turneye çıkmayı isteyip istemediğimi sordular... Benim için bu hayalimin gerçekleşmesiydi!
Festival için sabırsızlanıyorum
Türkiye hakkında ne biliyorsunuz? Türkçe müzik ya da müzisyenlerle ilgili bir fikriniz var mı?
Kabul etmeliyim ki Türk kültürü ile ilgili pek fazla bilgim yok. Birkaç yıl önce İstanbul’u ziyaret etmiştim ve harika zaman geçirmiştim. Canlı akşam pazarlarına ve yanında martıların uçtuğu Boğaz teknelerine hayran kalmıştım. Kapadokya ile ilgili sadece harika şeyler duydum ve farklı disiplinleri bir araya getiren yaklaşımıyla Cappadox Festivali oldukça ilgi çekici geliyor… Yani sabırsızlanıyorum!
Daha önce Kapadokya’ya geldiniz mi? Türkiye’nin harikalar diyarlarından birinde çalacaksınız. 
Bu ilk seferim olacak. Orada görüşmek üzere!