Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya turizminde Koronavirüs salgını sonrası başlayan yeni dönemi değerlendirdi.

Başkan Durmaz değerlednirmesinde şu açılamalarda bulundu; Dünyayı tehdit eden korona virüs nedeni ile 3 aydır kapalı olan Turizm işletmelerimiz  ve turizm çalışanları zor durumda kalmıştır. Bu Pandemi dönemindeki belirsizlik hem turizm işletmelerini hem turizm çalışanlarının olumsuz şekilde etkilemiştir.

1 Harizan'dan itibaren normalleşmeye geçilmisinden dolayı Turizmcilerimizinden beklentisi bu normalleşme döneminde Kapadokya bölgesinin tatil için  uygun yer seçimi olacağına inanıyoruz. Çünkü, Kapadokya otellerinin %80 ’den fazlası  küçük oteller butik oteller ve pansiyonlardan oluşmaktadır. İlerleyen günlerde hava ulaşımlarının normal seyrine geçmesiyle birlikte başta Çin olmak üzere, uzak doğu, Rusya ve Avrupa ülkeleri ile yabancı misafirlerin Kapadokyayı tercih edeceklerini ümit ediyoruz.

Alternatif Turizm ile yeni bir yapılanma gereketiğini turizm aktivitelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini Kapadokya'nın bilinmeyen yüzünü vadileri yaya yürüyüşleri kesin olmamakla beraber 1 Temmuz itibari ile balon uçuçlarınında başlayağı tahmin edilmektedir.                    

Turizm Bakanlığının yayınladığı genelgede büyük oteller ve tatil köyleri için yüzlerce kişinin biranda girip çıktığı lobi restaurant havuz gibi ortak kullanım alanalarının çok olduğu yerler için uygundur. Kapadokya otellerinin %80’ni küçük oteller butik oteller ve pansiyonlardan olusmaktadir. Bu korona virüs döneminde tatile uygun yerlerin başında Kapadokya otelleri gelmektedir. Otellerimiz eski mimari evlerden otele dönüştüğünden oda kapılarının direk dışarıya açılması gelen misafirlerin resepsiyondan oda anhatrını aldıktan sonra gideceği güne kadar kimseyi görmeme gibi özelliklere sahip mekanlardı.

Normalleşemeye geçtiğimiz bu günlerde büyük şehirlerdeki vatandaşlarımızı rahat nefes almaları için Kapadokyaya davet ediyoruz.

S.S TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ

Mustafa Durmaz

Yön Krl. Bşk