Kapadokya bölgesinin korunarak kullanılmasını ön gören yasa TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi ile birlikte Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz'ın yıllardır kurduğu bir hayali daha gerçek oldu...

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilerek yasalaşan Kapadokya Alan Başkanlığı Kanunu Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasaya göre, bölgede kurulacak olan Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı, çeşitli bakanlıklar, belediyeler, yerel yönetimler ve koruma kurulları gibi birçok kurum ve kuruluş arasında yetki kargaşasına neden olan sorunları ortadan kaldıracak.

Dünyanın en önemli turizm alanlarından olan Kapadokya bölgesinin gelecek yüzyıllara daha nitelikli ve sağlam şekilde ulaştırmayı amaçlayan yeni yönetim aslında bölge turizmcileri ve bölge halkının yıllardır beklediği bir kanundu.

Zira, peribacalarının yoğunlukla bulunduğu yerleşim yerlerinde farklı kurumların farklı görüş bildirmesi nedeniyle uzun yıllardır sorun yaşayanlar tek elden yönetim sayesinde çözüme kavuşmuş olacak.

Yıllar önce yine bir ramazan ayında tarihler 21 Ağustos 2010'u gösterdiğinde TRT tarafından ilimiz Nevşehir'de yapılan “Turizm Meclisi” adlı programda, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, bu sorunlara değinmiş, bölgenin korunarak kullanılması hususunda devlet tarafından bir kanun çıkarılması gerektiği fikrini savunmuştu.
O dönemin Nevşehir Valisi Osman Aydın ve turizm sektöründeki öncü isimlerin katıldığı o programda,Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz'ın 10 yıl öncesinden bu günlere ışık tutan o açıklamasını www.fibhaber.com farkıyla sizlerle paylaşıyoruz.

İşte 10 yıl önce 10 yıl sonra Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!