Emitt 2013 Kapadokya Standından Notlar…

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök,Eski Nevşehir Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu,İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ,Özkonaklı Hayırsever iş adamı Oğuz Türkkan,Eski Avanos Kaymakamı ve Dorak Turizm Sahiplerinden Ahmet Serdar Körükcü,Dinler Turizm Grup adına Genel Müdür Yakup Dinler,Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Fatih Yakut,Hastane Genel Müdürü Ayhan Benli ,Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ile Belediye başkanları ve çok sayıda Kapadokyadan turizmcilerimiz Emitt 2013 turizm fuarında yer aldılar.

Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr.Mustafa Körükcü nün ev sahipliğindeki Avanos standında bir araya gelen Bürokratlarımız ve turizmcilerimize Körükcü çeşitli ikramlarda bulunarak Avanos un değişen yüzünü ve Genelde Kapadokya yı anlaratak tanıtıyorlar.. Sazlı sözlü standın bir tarafındada çanak ve çömlek ustası gösteriside büyük ilgi görüyor.

Emitt 2013 Turizm fuarında bu yıl katılım geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olduğu bildirilirken Kapadokya standına ilgide büyük olduğu bildiriliyor.

Avanos Belediyesi EMITT 2013 Turizm Fuarında Avanos'u Tanıtıyor

 

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 2013, İstanbul'da başladı. 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 70 fazla ülkenin katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

 

Dünyanın 5. büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e ilçemizi tanıtmak üzere Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de fuarda yerini aldı. Dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çıkan beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör temsilcilerinin katıldığı EMITT 2013 Fuarı geçmiş yıllara göre çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

 

EMITT Turizm Fuarı’na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye’nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, bu yıl ise 70’den fazla ülke fuarda yerini almış bulunuyor.

 

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında devam edecek olan ve 17.’si düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, yerli ve yabancı turizm firmalarından yoğun ilgi ve katılımla başladı.

 

Avanos Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda ilçemizi ve kültürümüzü tanıtmak üzere stant açtı. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından fuarda ziyaretçilere Avanos ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri ile çanak-çömlek yapımı ve el sanatları ürünleri tanıtılıyor.

 

Kapadokya bölgesinden çok sayıda kurum, kuruluş, belediyeler, oteller ve turistik işletmeler, Nevşehir Valiliği, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB), ve Avanos'tan turizm sektörünün önde gelen temsilcileri bölgenin tanıtımı için fuarda bulunuyor.

 

Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün katılımı ile belediyemizin temsil ettiği Avanos standı fuarda büyük ilgi görüyor. Yerli yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği stantta ilçemizi tanıtan çok sayıda envanter ve görsel ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca fuarda ziyaretçiler çanak yapımına büyük ilgi gösteriyor.

Emıtt 2013'te Kapadokya Rüzgarı

 

"Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokya'da yaşamaya devam ediyor" dedi.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,

 

"Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokya'da yaşamaya devam ediyor" dedi.

 

Vali Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Turizm Merkezi'nde 24 Ocak'ta başlayan "17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nda (EMITT) Kapadokya'nın kültür ve turizm değerlerini tanıttıklarını ifade etti.

 

EMITT'e Türkiye'nin tüm illerinden katılım olduğunu anımsatan Savaş, EMITT'e birçok kent ve turizm beldesi katılırken, 70 ülkenin de fuarda yer aldığını, EMITT'te uluslararası katılımla birlikte Türkiye'nin de tanıtımının yapıldığını belirtti.

 

Kapadokya'nın çok zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Savaş, "Peribacaları, yer altı şehirleri, vadileri gibi doğal güzellikleriyle Kapadokya birçok medeniyete ev sahipliği yaparken, bu medeniyetlerin izleri Kapadokya'da yaşamaya devam ediyor. Termal turizm potansiyelimiz var. Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli'nin ünü, şöhreti ve etkisi bugün Türkiye coğrafyası dışına taşmıştır" diye konuştu.

 

Kapadokya'nın kültür ve turizm değerlerini EMITT'te tanıttıklarını dile getiren Savaş, şunları kaydetti:

 

"Bu yıl Destination Cappadocia adıyla konsept bir stant kurduk ve kamu, özel sektör birlikte Kapadokya'nın tanıtımını yaptık. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) önderliğinde sektörler katılırken, oluşturulan çatıda yerel yönetimlerde yer aldı. Destination Cappadocia çevresinde ise Kapadokya'da faaliyet gösteren turizm işletmeleri broşür, katalog, CD ve kitaplarla tanıtımlarını yaptılar. Kapadokya stantları 2 günde binlerce kişi tarafından ziyaret edildi."

 

-Kapadokya yurt dışında daha etkin tanıtılmalı-

 

Kapadokya'nın yurt dışında tanıtımını yapan Cappadocia Voyager Balloons'u ziyaret eden Vali Savaş, balon firmasının sahibi Teyfik Ölmez ve Mehmet Halis Aydoğan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Balonun Kapadokya'nın bileşenlerinden birisi olduğunu vurgulayan Savaş, şöyle devam etti:

 

"Kapadokya, peribacaları, vadiler ve yer altı şehirleriyle ünlü. Şimdi bu bileşenlere balonda eklendi. Her yıl yüz binlerce kişi Kapadokya'yı balonla gökyüzünden izlerken, balon Kapadokya'nın yurt dışı tanıtım simgelerinden birisi haline geldi. Cappadocia Voyager Balloons'un da yapmış olduğu çalışma genişletilerek devam etmeli. Kapadokya, yurt dışında daha etkin tanıtılmalıdır."

 

Aydoğan ise 6 ay içinde 7 ülkede Kapadokya'yı tanıttıklarını belirterek,

 

"2012 yılı içinde Japonya ve Brezilya'da tanıtım yaparken, Ocak ayı içinde Amerika ve Hollanda'da Destination Cappadocia stantlarında Kapadokya'yı tanıttık. Önümüzdeki hafta İspanya'da, ardından İtalya ve Almanya'da fuarlara katılacağız. Anatolian Panorama Dergisi ile işbirliği içinde her fuar için o ülkenin dilinde Kapadokya'nın tanıtım dergisini hazırlıyoruz. Broşür ve CD'lerle birlikte Kapadokya'yı etkin bir şekilde tanıtıyoruz. Bu çalışmamız daha kapsamlı bir şekilde önümüzdeki yıl da devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Fuar, 27 Ocak Pazar gününe kadar gezilebilecek.