Nevşehir'in Ürgüp Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ürgüp'ü ve Kapadokya kültürünü tanıtmak üzere stant açtı.
2015 EMITT Fuarı 19'uncu kez kapılarını açtı! Ürgüp Fuarın da Gözdesi Oldu...
Ürgüp Belediyesi Basın Tanıtım ve Halkla ilişkiler birimi Faruk Özzengin Fuar alanından FİB Haber Merkezimize verdiği bilgide EMİTT 2015 Fuarında ziyaretçilere Ürgüp ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri anlatılırken Meşhur Ürgüp kabak çekirdeği, kuru üzüm ve köftür ikram edilerek tanıtım yapılıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Fuarın ilk gününde büyük ilgi gören Ürgüp standını temsil ederek ziyaretçileri ağırladı.

Ürgüp standını Nevşehirli gurbetçilerimiz başta olmak üzere yerli misafirleriyle birlikte, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Başta Arap ülkeleri olmak üzere Uzak Doğu ve Avrupadan katılan Tuizmciler gibi isimler ziyaret etti...

Fuarda ziyaretçiler peribacaları maketleri ve köftüre büyük ilgi gösterirken ziyaretçilere Ürgüp guide kitabı ve mini Ürgüp peribacaları hediye ediliyor.

Her yıl 60'ın üzerinde ülkeden katılımcıyı İstanbul'da buluşturan dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı EMITT, Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP'ta 25 Ocak'a kadar açık kalacak. 

Fuara, bu yıl 71 ülkeden 4 bin 500'ü aşkın kurum katılıyor.

Fuarın ilk gününde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve çok sayıda turizmcinin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

Her bölgenin kendi kültürel ve turizm değerlerini tanıttığı fuarda ziyaretçilere küçük hediyeler de verildi.