Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleşen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)e, KAPHİB çatısı altında fuara katılan Nevşehir, Kapadokya standının kapılarını yerli ve yabancı misafirlere açarak tarihi ve doğal güzellikleriyle, yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini misafirlerine tanıttı.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22’incisi gerçekleştirilen fuara; Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Levent Ak, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ,Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler katıldı.

Kapadokya bölgesinden de çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların yer aldığı fuarda ayrıca KAPTİD, KAPHİB, TÜRSAB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) ve  Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi de yer aldılar.

Peribacaları, Yeraltı kentleri ve Sıcak hava balonu ile ünlü, UNESCO tarafından Dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya fuarda dolu dolu tanıtıldı. Fuarda, Kapadokya standını ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere Nevşehir'in meşhur sütle kavrulmuş kabak çekirdeği, Kuru üzümü, köftürü ve pekmezi ikram edildi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin , Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, ile Eski Nevşehir Valilerinden M.Asım Hacımustafaoğlu'da bu yıl 22.’ncisi düzenlenen Uluslar arası EMİTT Fuarında Nevşehir Kapadokya standını ziyaret ederek bölge turizmcileriyle sohbet ettiler. 

Kapadokya Standı EMİTT'te Basının İlgi Odağı Oldu
EMİTT turizm fuarında tanıtımı yapılan Kapadokya standı, fuarda basının en çok ilgisini çeken stantlardan biri haline geldi.
Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan, Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren EMİTT 2018 turizm fuarında stant açan Nevşehir Valiliği Kapadokya Standı, fuarda yerli ve yabancı ziyaretçileri kadar basının da en çok ilgisini çeken stantlardan biri haline geldi.

EMİTT fuarında ulusal ve yerli basının ilgi odağı olan Kapadokya standı ve fuar ile ilgili basın mensuplarına röportaj veren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, fuara belediye olarak çok donanımlı hazırlandıklarını, üzerlerine düşen her türlü görevi üstlenerek, ilçe ve beldelerinin Kapadokya bütünlüğünde tüm zenginliklerini ve değerlerini EMİTT Fuarı'nda dört gün boyunca dünyaya duyuracaklarını ve tanıtacaklarını ifade ettiler.

A Haber, Haber Türk, TGRT, Tarım Türk Tv, Rumeli Tv, Show TV, Kanal 58, FİB Haber TV Kapadokya standını ziyaret ederek Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ve Belediye Başkanları ile bol bol Kapadokya ve Nevşehir hakkında sohbet ettiler.

Fuarda Kapadokya Standının büyük ilgi çektiğini ve bu nedenle basın mensuplarının da standa yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici de, "Fuarın ilk günü birçok televizyon kanalı ile röportaj gerçekleştirdik. Kapadokya bölgemizin tüm güzelliklerini anlattık. Bu da Nevşehirimiz ve bögemizin tanıtımı için son derece önemli. Nevşehir'in geleceği çok parlak. Valiliğimiz öncülüğünde Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Kapadokya bölgemizin turizm konusunda büyük adımlar atacağına inancım büyük” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, bu yıl 22.’ncisi düzenlenen Uluslar arası EMİTT Fuarında Nevşehir Kapadokya standını ziyaret ettiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Medeniyetlerin beşiği, turizm cenneti Kapadokya’mıza EMITT 2018 Fuarın da hazirûnumuzla bir aradayız, Nevşehir tanıtım alanımıza her zamanki gibi ilgi büyük. Yerli ve yabancı tüm konuklarımızı Nevşehir’imize bekliyoruz" dedi.

Fuarın Nevşehir ve Kapadokya’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Milletvekili Gizligider de, bu açıdan yapılan çalışmaların da tanıtım faaliyetleri için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. 

2018 Turizm Yılı Olsun!

Eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya 'mıza, Peri Bacalarımıza, balon turlarımıza; yerli ve yabancı konuklarımızı bekliyoruz açıklamasında bulunan Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te, Peribacaları, kayadan oyma butik otelleri, tarihi yeraltı yerleşim merkezleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya 'mız sizleri bekliyor diyerek herkezi Bölgemize davet etti.