DÜNYANIN en büyük ilk 5 turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) aralıksız katılım göstererek Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi tanıtımı yaptıklarını söyleyen Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler , özel hazırlanmış stant ile 3 numaralı holde Nevşehir Kapadokya standında, tur operatörü temsilcileri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle önemli görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Bugün açılışı yapılan fuarda Büyük bir alana sahip Kapadokya standı ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oluyor. Kapadokya bölgesinin eşsiz doğasına ve tarihine ilgi duyan ziyaretçiler Kapadokya kartpostalları gibi tanıtım dokümanlarından alarak bölgeye duydukları hayranlıklarını ifade ediyorlar. Geniş bir turizm pazarına da sahip olan EMİTT fuarında turizm işletmeleri de çalıştıkları şirketlerle görüşerek kalitenin çıtasını artırma konusunda çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca birçok turizm işletmecisi de önümüzdeki sezon için de ayrıca bağlantılar kurarak müşteri taleplerini değerlendiriyorlar. Renkli görüntülerinde yer aldığı fuarda zaman zaman yapılan gösteriler gelen ziyaretçilerin ilgisini artırıyor.

Öte yandan Turizm Fuarı EMITT Kapsamında  Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN,Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, KAPHİB Müdürü Levent Ak , Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram YILMAZ , Yatırımcı Opr.Dr.Fatih YAKUT, TKDK Nevşehir Koordünatörlüğü standını ziyaret ettiler.