NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin son yıllarda yükselen alternatif turizm değerlerinden balon turizmi gerek yöreye kazandırdığı turizm kakma değeri gerekse personel istihdamı açısından büyük önem taşıyor.

Bölgede ağırlıklı olarak Göreme ve Uçhisar yöresinde dikkat çeken sıcak hava balonu ile yapılan turlara yabancılar kadar yerli turistlerde son birkaç yıldır artan bir oranda ilgi göstermeye devam ediyor.

Kişi başı 150 Euro’dan başlayan ve yarım saatlik turların genelde daha fazla ilgi gördüğü gözlenen balon turizmi Kapadokya semalarını da süslemeye devam ediyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde adeta yer gök balon doluyor.

İçerisine 30 kişiye kadar insan alabilen büyük balonların son yıllarda artması bölgeye seyahat acenteleri ile gelen turistlerin hep birlikte Kapadokya bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini kuş bakışı keşfetmelerine zemin hazırlıyor.

Uçhisar, Avanos, Göreme gibi tarihi mekanların üzerinde dolaşan sıcak hava balonları ile büyülü Kapadokya’yı bin 500 metreden seyre dalan turistlere balon pilotları tarafından ilginç aksiyonlarda yapılıyor. Peribacalarının ve ağaçların hemen üzerinden uçuşlar yaparak balonda bulunan yerli ve yabancı turistlere yakın mesafeden bu doğal ve tarihi güzellikleri keşfetme imkanı tanıyan balon pilotları aynı zamanda bölge hakkında bilgiler de veriyor.