Ev sahibi aile olun, siz de tüm dünyada binlerce ailenin uzun yıllardan bu yana sürdürdüğü gönüllü misafir turist ağırlama projesine dâhil olun.
Dünya turizminde önemli bir yeri olan Kapadokya bölgesi, her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. Ülkemizde özellikle dini ve ulusal bayramlar nedeniyle uzayan tatillerde bölgemizde ciddi anlamda konaklama problemleri ortaya çıkıyor. Bütün otel, motel ve pansiyonlar günler öncesinden dolarken, bölgemizi gezmek isteyen binlerce turist de konaklama sıkıntısı yaşadığı için bölgeyi terk etmek zorunda kalıyor.
Hem alternatif turizmi canlandırabilmek hem de bölgemize gelen turistleri daha fazla ilçemizde misafir ederek Avanos’un tanıtımına katkı sağlamak için evinde gönüllü olarak misafir ağırlamak isteyen vatandaşlarımız, Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzü telefon ile arayarak kayıt yaptırabilecektir. Bu sayede dünyanın farklı yerlerinden gelen aileler ile dostluklar kurularak, karşılıklı yurtdışı seyahatleri de gerçekleştirilebilmektedir. Dünyada misafir turist ağırlama uygulamalarının yapıldığı yerlerde sistem eş, dost ve komşularında ilgisini çekmekte ve alternatif turizmin canlanmasına katkı sağlamaktadır. 
Avanos’ta talep olması durumunda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz sistemde kayıtlı olan vatandaşlarımızla iletişime geçip aradaki koordinasyonu sağlayacaktır. 
Evinizde misafir turist ağırlamak, kapınızı farklı kültürlere açmak için, 0384 511 40 64 (Dahili 23) numaralı telefonumuzdan, [email protected] e-posta adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.