NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından hazırlanan, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kapadokya Doğal Film Platosu Haritasının Oluşturulması” projesi ile birlikte Kapadokya bölgesinde yapılacak bir suni film platosu ile bölgede yerli ve yabancı yapımcılar tarafından daha çok belgesel, dizi ve film çekimi yapılabilmesi için bir eylem planı hazırlanacak.

Proje kapsamında hazırlanacak katalogta Nevşehir ve Kapadokya bölgesinde film çekilebilen alanların fotoğrafları, daha önce Kapadokya’da çekilen her türlü belgesel, dizi ve filmler ile bunların medya değerleri, Kapadokya ile ilgili yapımcı ve yönetmen görüşleri ile bir suni film platosu yapılması halinde buna ait fizibilite raporu yer alacak. Hazırlanan katalog daha sonra Nevşehir İl Özel İdaresi’nin destekleri ile İngilizce, Fransızca, Portekizce, İspanyolca ve Hintçe dillerine çevrilerek dünyanın dört bir yanındaki yapımcılarla buluşturulacak.

Yapılacak çalışmanın sonunda ise ünlü bir yapımcı ya da yönetmenin de katılacağı bir çalıştayda hazırlanan ürünün tanıtımı ve fotoğraf sergisi yapılacak. Proje kapsamında ayrıca İngilizce ve Türkçe dillerinde bir web sitesi de hazırlanarak projenin yaygınlaştırılması sağlanacak.

Projenin koordinatörlüğünü ise daha önce çok sayıda ulusal ve uluslar arası projeler yöneten Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Serkan Başar gerçekleştirecek. Proje gerçekleşmesinde Kapadokya Gelişim Derneği adına Okan Ekinci ile fotoğrafçılık ve sinema anlamında önemli etkinliklere imza atan KAFSID de destek verecek.