Litvanya'nın bağımsızlığının 25. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon verildi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Irmeli Vaskunlahti ve diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara Palas'ta, Litvanya milli günü resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyona ayrıca Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Dinler Grup Genel Müdürü Yakup Dinler de katıldılar.

Bakan Bozkır, etkinlikte yaptığı konuşmada, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas'ın görevinin yakında sona ereceğini, kendisinin Türkiye'nin AB üyelik süreci ve Litvanya ile ikili ilişkilere katkıları olduğunu ifade ederek, "Umarım siz ve aileniz Türkiye'den güzel hatıralarla ayrılırsınız" dedi.

Litvanya halkını kutladığını dile getiren Bozkır, "Litvanya'nın bağımsızlığını bu tür etkinliklerle yıllarca kutlamayı dört gözle bekliyor olacağım" diye konuştu.

Kudzmanas da 11 Mart 1990 yılının, Litvanyalıların seçim yapma, büyüme ve kendileri olma konusunda özgür kaldıkları gün olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"25 yıldır, sadece coğrafi açıdan değil, aynı zamanda AB ve Avro Bölgesi üyesi olarak Avrupa'nın ortasındayız. NATO müttefikleriyle birlikte, özgürlükçü ve Kuzey Atlantik bölgesini koruyoruz. Biz özgürlüğe çok önem veriyoruz ancak herkesin özgür olma hakkını daha çok önemsiyoruz."

Konuşmaların ardından gitar resitali düzenlendi.

Hatırlanacağı üzere Kapadokya Yılın enleri anadolu kent ödülleri zirvesinde 
Kapadokya Özel Tanıtım Ödülü”  "Litvanya Büyükelçisi"  Kęstutis Kudzmanas a verilmişti..