Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Gaziantep’te yapılan UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) 3. Olağan kongresinde Turizm Komitesi eş başkanlığına seçildi.
Ürgüp Belediyesinin üyesi bulunduğu UCLG-MEWA’nın 3. kongresi 19 - 21 Nisan tarihleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Kongrede Yıldız, turizm komitesine, komitenin başkanlığını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanıyla birlikte eş başkanlığa seçildi.
Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp'e büyük katkı sağlayacak olan UCLG-MEWA’nın Dünya Teşkilatı’na paralel olarak vizyonunun yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirmek olduğu belirtildi. Demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olma niteliğinde büyük önem taşıyan teşkilatın turizm komitesinin eş başkanlığını Ürgüp Belediyesinin yapacak olması da büyük memnuniyetle karşılandı. Gaziantep’te düzenlenen toplantıya katılan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açıklamada,” UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın turizm komitesini Konya Büyükşehir Belediyemizle yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ürgüp'ümüze hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.