Faruk Pekin'in Kapadokya'sı, Doğu ile Batı'nın, dinlerin ve dillerin iç içe geçtiği kadim tarihin izlerini taşıyor. “Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik” kitabı okunmalı ve sonra Kapadokya'ya bir daha gidilmeli...."Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik" '' kitabı alışılmış bir “gezi rehberi '' değil" sözleriyle tüm gezi rehberi kitaplarından ayırıyor eserini Faruk Pekin... 


Kültür turizminde 30. yılını dolduran FEST Travel kurucusu Faruk Pekin'in, Kapadokya ile ilgili yeni kitabı “Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik '' adıyla İletişim Yayınları'ndan çıktı. 


Pekin'in profesyonel bir rehber ve Kapadokya uzmanı olarak yayına hazırladığı kitabı, Kapadokya'yı sadece yabancı gezginlere gezdirilen ve resimli kiliseleriyle tanınan bir yere indirgemiyor. 


Faruk Pekin'in Kapadokya'sı, Doğu ile Batı'nın, dinlerin ve dillerin iç içe geçtiği kadim tarihin izlerini taşıyor. Düzenlediği kültür turlarını “bilerek gezme '' ilkesiyle yürüten Faruk Pekin, Unesco'nun “Dünya Mirası Listesi '' ne aldığı Kapadokya'yı, Bizans ve öncesi Hristiyan kültürünün temellerinden, Selçuklu ve Osmanlı izlerine kadar, tüm tarihsel, coğrafi ve sosyal özellikleriyle çok yönlü bir kültürel ilişkilenme içerisinde ele alıyor. 


İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kapadokya'yı, yılların birikim ve tecrübesi ile karış karış gezen Faruk Pekin ile keşfetmek isteyen gezginler 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek “Kapadokya'nın Hiç Gezilmeyen Yerlerine Yolculuk Gezisi '' ne katılabilirler! 

28 Mayıs 2014 Çarşamba - turizmhaberleri.com/ Haber Merkezi 
EDİTÖRDEN HAFTANIN KİTAP ÖNERİSİ 
 





Kaynak: turizmhaberleri.com