Faytonla gezi yapan yerli ve yabancı turistler değişik bir atmosferde Kapadokya Bölgesini gezmenin oldukça keyifli olduğunu ifade etti

Doğaya zarar vermeden yapılan fayton turları yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oluyor.

Bir zamanların ulaşıma aracı faytonlar şimdi Kapadokya Bölgesini ziyarete gelenler başta olmak üzere nostaljik gezi yapmak isteyenler tarafından ilgi görürken, fayton gezisinin fiyatları da 5 TL'den başlayıp mesafeye göre değişiyor. Yaklaşık 15 dakikalık bir tur ile Avanos Ürgüp gibi turistik ilçe merkezi gezilebilirken, faytonculuk yapan vatandaşlarımızda ilgiden memnun olduğunu söyledi.


KAPADOKYA'DA TARİHİ MEKANLARA ATLI GEZİ

Turizmci Rahmi Özgür , ''Kapadokya'da görülmesi gereken tarihi ve turistik mekanlar var. Biz de ziyaretçileri bu mekanlara taşıyoruz'' dedi. Faytonla gezi yapan vatandaşlar da değişik bir atmosferde bölgeyi gezmenin keyifli olduğunu söylediler.

İşletmeci Rahmi Özgür, “Fayton arabası Kapadokya Bölgesinin tanıtımına ve turistik gelişimine katkı sağlıyor. Arabamız nostaljik bir atmosfer yaratarak değişim ve gelişime katkı sağlamak amacıyla gezi amaçlı olarak kullanılıyor. Dileyen herkes istediği kadar gezip eğlenebiliyor. Fayton turları sabah 08.30’dan akşam 19.30’a kadar yapılıyor. Oldukça yüksek bir talep var. Özel günler, düğünler, nişanlar için de hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 Kapadokya’yı At Sırtında Keşfedin !

Araçların giremediği patika yollarda vadi uzantılarında, yemyeşil üzüm bağları arasında gezinirken, bu keşfi at sırtında yapmaya ne dersiniz? Çok iyi bir binici olmanıza gerek yok, hatta bu ilk deneyiminiz olabilir. Uzman rehberimiz size hatta çocuklarınıza liderlik ederken siz de, Kapadokya’nın gizli yollarını keşfetmeye devam edeceksiniz. At turlarına saatlik yada günlük katılabilirsiniz…