5 Ekim 2016 Çarşamba günü Kapadokya’ya gelen Evangeline Tejada, Noemi Garcia ve Kaptan Jose Mari Roa’dan oluşan heyet ilk olarak Ürgüp’te bir otel’de, AHİKA uzmanları ve turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, Nevşehir Kültür Ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Türk Hava Yolları Nevşehir Bölge Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Başkanı Levent Ak, Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Türkiye Seyehat Acentacıları Birliği (TURSAB) Nevşehir Temsilcisi Muammer Sak, Nevşehir Rehberler Odası (NERO), Türk Hava Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Kapadokya’da faaliyette bulunan balon firmalarından ve sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantı Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici’nin konuşmasıyla başladı. Ekici konuşmasında İl Müdürlüğü olarak, Filipinler ve Kapadokya’daki sıcak hava balonu sektörleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ifade etti.
 
Ardından AHİKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi Başkan Vekili Pelin Aytekin Aslaner Ahiler Kalkınma Ajansı’nı ve Kapadokya Bölgesi’ni anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
 
Daha sonra AHİKA Nevşehir Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Barış Gürsel tarafından Balon Sektörü ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
 
Filipinli Heyet ise; Clark Kalkınma Ajansı’nın kuruluş sürecini, kurumsal hedeflerini,  bölgelerini ve her yıl düzenledikleri Filipinler Uluslararası Balon Festivali’ni bir sunumla anlattı.
 
Sunumların sona ermesinin ardından KAPTİD Başkanı Yakup Dinler moderatörlüğünde balon sektörü konusunda taraflar arasında işbirliği olanakları tartışılarak, bazı işbirliği ilke kararları alındı.
 
Filipinli heyet organizasyonun ikinci ve üçüncü günü ise; Kapadokya’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezdi.