Sahil kentleri Bodrum,Marmaris başta olmak üzere Antalya ve Alanya da da Gezi parkı eylemlerinin Turizmde bölge ve ülke ekonomisine ağır yaralar açtığı ifade ediliyor.

İstanbul Taksim'de yaşanan Gezi Parkı eylemlerinden 
Bölgemiz Kapadokya'da ciddi bir şekilde etkilendi. Kapadokya da Temmuz ayı için yapılan rezervasyonlarda ciddi bir düşüş ve iptaller yaşandığı belirtildi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz yaptığı açıklamada, her yıl bölgeyi 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini Çok sayıda turistik tesisin yer aldığı bölgeye bu yılın ilk 5 ayında ciddi bir turist ilgisinin olması ve bölgede 1 milyona yakın turist ağırlamalarına karşın, İstanbul Taksim'de yaşanan olayların bölgedeki turizme ciddi zarar verdiğini ifade etti.

Temmuz ayı için bu olaylar nedeniyle iptallerle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Durmaz, ''Yurt dışından gelen turistler önce İstanbul'u, daha sonra bölgemizi ziyaret ediyorlar. İstanbul'da yaşanan olayların dünya basınında geniş bir şekilde yer almasından dolayı hem İstanbul'da bulunan oteller hem de bölgemiz bu durumdan etkilendi. Rezervasyon iptalleri ile Göreme'de bulunan tesislerdeki Temmuz ayı için yapılan rezervasyonlar yüzde 20'lere kadar düştü. Umarız bu olaylar artık son bulur ve ülkemiz yeniden eski günlerine döner. Böylelikle turizmciler yılın son çeyreğinde bu eksikliklerini kapatırlar diye umut ediyoruz" dedi.