Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göre kasabasının turizm potansiyelinin değerlendirilerek turizme kazandırılması manasında ilk somut ve sevindiren gelişme turistik beldeye yapılacak olan Kapadokya Hill Butik Otel ile yaşanıyor...

İşte Göre Kasabasını Turizme Açacak Dev Proje Kapadokya Hill Butik Otel Sözleşmesi İmzalandı...

Kapadokya Hill Butik Otel firması Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle yapılacak olan Butik Otel Projesi 04.09.2014 Perşembe günü TKDK genel merkezin de Kapadokya Hill Butik Otel Müdürü Sayın Mustafa ERTAŞ ve TKDK Nevşehir il koordinatörü Murat Asıltürkarasında sözleşme imzalandı.

Göre Kasabasını Turizme Açacak Dev Proje İçin İlk imzalar atıldı...

Kapadokya Hill Turizm Otelcilik Ticaret Limited Şirketi tarafından 12. Çağrı döneminde kuruma sunulan 302-3 Tedbirinde konaklama Tesisi projesi onaylanmıştır.Yatırım Merkez Göre kasabasında gerçekleştirilecek olup yatırım toplam tutarı 1.427.450.00 TL olup yatırımın tamamlanmasının ardından  713.725.00 TL hibe sağlayacaktı


25 oda, 1 internet ve kütüphanesi olan, 100 kişilik toplantı salonu, 100 kişilik yemek hanesi, otelin her yerinde internet sisteminin olduğu, yöresel Beyaztaş kaplama olacak butik oteli 2016 yaz sezonuna bitirilmesi planlanmaktadır.

TKDK desteklerine değinen Ertaş; "Bu tarz kamu kaynaklarının kullanımı hem firmaları hem de bulunduğu şehri geliştirmeye yönelik olduğunu belirtti."


Kapadokya Hill Butik Otel Göre kasabasında İlk Butik Otel Olma Özelliği Taşıyor...!


Yapılacak olan Kapadokya Hill Butik Otel ile Kasabanın Eski afet evlerinin tarihi ve doğal görüntüleri ile jeolojik yapısı turizme ivme kazandırması beklenmektedir.Nevşehir merkezine bağlı Göre kasabasının özellikle eski afet evlerinin tarihi dokusu ve büyülü görüntüsüne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi gün geçtikçe artıyor. Turizm çevrelerine göre,çok kısa bir süre sonra Göre kasabası bu tür yatırımlarla turistik bir cazibe merkezi olur şeklinde yorumlanıyor.
Aralarına görüntüyü bozan taş apartmanların girmediği, Nevşehir’in yerel mimarisinde yüzlerce yıllık taş evlerle kaplı bir kasaba burası ne de olsa.Kasabanın hakim tepesinde gün içinde tur otobüsleri geliyor ve Göreli hanımlar burada kendi el emeği göz nuru el sanatlarını satarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.