Turizm sektörünün gelişmesinde ve turistik güzelliklerin tanıtılmasında büyük öneme sahip olan EMİTT Fuarı’nda kurulan stantta ziyaretçilerini ağırlayan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Kapadokya dünyanın en nadide yeridir. Bütün vatandaşları Kapadokya’ya davet ediyorum” dedi.
Göreme Belediyesi, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılması amacıyla 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katıldı.
Göreme’ye ait standı ziyaret eden Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, stant görevlilerinden bilgi alarak, ziyaretçileri ağırladı. Başkan Cingil, standı ziyaret eden vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

“DIŞ TURİZMİN DE İÇİNDE YER ALDIĞI BİR TANITIM YAPMAK İSTİYORUZ”
"Biz 2016 yılı EMİTT Fuarı’nda Kapadokya’yı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “EMİTT Fuarı İstanbul merkezli olmak kaydıyla her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Biz her yıl düzenlenen EMİTT Fuarı’na Kapadokya ve Göreme olarak katılıyoruz. Buradaki amaç, iç turizmle beraber, dış turizmin de içinde yer aldığı bir tanıtım yapmak istiyoruz. EMİTT Fuarı kendi çapında büyüyerek, her yıl gelişerek dünya fuarcılık sisteminde de yer almaktadır. Bu organizasyonda emeği geçenlere biz teşekkür ediyoruz. Bizler katılımcılara, bölgemizdeki hoşgörü, misafirperverlik gibi özelliklerimizle beraber burada Kapadokya’yı tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

"KAPADOKYA, DÜNYANIN EN NADİDE YERİDİR"
Kapadokya’nın dünyanın kültür merkezlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Cingil, “Kapadokya bilindiği üzere dünyanın kültür merkezi olan ve UNESCO tarafından dünyanın kültür mirası olarak ilan edilen bir yerdir. Kendi içerisindeki tarihi, coğrafi yapısı, Peri Bacaları ile, oyma otelleriyle aynı zamanda, vadileri aşan yürüyüşleriyle, ATV sürüşleriyle gerçekten Kapadokya dünyanın en nadide yeridir. İnsanların sinirlerinin, streslerinin olduğu bu zamanda hepsi bir tarafa, bütün her şeyin buluştuğu yer Göreme’dir diyoruz. Biz bütün insanları, bütün dostları Kapadokya’ya, Göreme’ye davet ediyoruz” diye konuştu.