Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yaptığı açıklamada tüm dünya insanını Kapadokya Bölgesine davet ediyoruz dedi.
 
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yeni yıl planını henüz yapmamış tüm dünya insanlarını Kapadokya Bölgesinin eşsiz nezih güzellikleri içerisinde 2016 yılına burada girmeyi davet ediyoruz.

Cingil, ‘’Şimdi Kapadokya kendi içerisinde güzelliği olan bir yer. Aynı zamanda denizi kumu güneşi yok ama Kapadokya peri anlamında bir özelliğe sahip. İnsanların hayal dünyasını geniş tutacak genişletecek bir bölge. Kapadokya bölgesi hem konaklama anlamında hemde eğlence noktasında insanlarımızın vakit geçirebileceği güzel yerlerimiz var. Biz şuanda bizleri dinleyen herkesi Kapadokya Bölgemize, Göreme Beldemize davet ediyoruz. Burada butik oteller, kayadan oyma evler, taştan binalar ile beraber insanların yılbaşını nezih ortamda geçirmek isteyenleri bekleriz’’ diye konuştu.
 
Rusya’nın Türkiye’ye turizm konusunda yapmış olduğu yaptırımlar konusunda ve vatandaşlarını Türkiye’ye gitmeyin çağrısında bulunmasının ardından ise Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizm kendi içerisinde sevginin, barışın, huzurun olduğu bir sektördür dedi.  Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, ‘’Turizm dini, dili, ırkı, rengi olmayan bir sektördür. Turizm kendi içerisinde sevginin, barışın, huzurun olduğu bir sektördür. Eğer dünyada barış ve huzur olmasını istiyorsak bağlanacağımız ve o noktada gayret göstereceğimiz sektör turizm sektörüdür. Elbette ki devlet arasında bazı olumsuz söylemler olabilir. Bunlar aşılamayacak bir problem değil. Bunlar aşılacaktır. Bunlar aynı zamanda yapılan çalışmalar arasında Rusların veya buraya gelmek isteyenlere o kadar engel değildir. İnsanların dünya üzerinde ki seyahatlerini kimse kısıtlayamaz. Ama bu biraz az olur biraz çok olur. Dünyada Kapadokya tek olduğu için, Kapadokya dünyada bir tane olduğu için bu noktada biz pazarla yapacağımız o çalışmalarda dünyayı buraya davet ediyoruz. Biz buraya dünyayı çağırıyoruz. Brezilyalısı da gelir, Arjantinlisi de gelir, Kanadalısı da gelir,ABD’lisi de gelir, Japonyası’da gelir, Çini’de gelir, Koresi’de gelir yani biz bütün dünyayı Kapadokya’ya davet ediyoruz.  Ama elbette ki turizm kendi başına kısır bir döngü değildir. Uzun vadeli bir yatırımdır. Uzun vadeli bir işleyiştir. Bu noktada bence turizmin hangi Pazar olursa olsun ekonomik boyu farklı olabilir. Zengin ülkelerin insanları da gelebilir. Ekonomik boyutu ortada noktada olan, fakir olanda gelebilir. Bu değildir ki fakir insan gelmeyecek sadece zengin insan gelecek. Çünkü turizm zenginle fakiri, yoksulu değil Kapadokya bölgesini görmek isteyen herkesi davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu. Göreme Başkanı Nuri Cingil yaptığı açıklamada tüm dünya insanını Kapadokya Bölgesine davet ediyoruz dedi.