Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Göreme Turist Otelde düzenlediği yemekli Basın toplantısında Nevşehir Medyasıyla bir araya geldi.

 

Başkan Cingil, Göreme Belediyesi olarak Nevşehir Basınıyla bu tür buluşmalarla bir araya gelmek istediklerini belirterek Nevşehir Basının Göreme kasabasının tanıtımında aldığı rolü çok iyi bildiğini bu bağlamda Göreme kasabasının tanıtımında emeği geçen Tüm Nevşehir Basının güzide isimlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

 

Başkan Cingil hafta sonu göreme Belediyesi olarak bu yıl 11.'si düzenlenecek olan Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali hakkında bilgi verdi ve bu kapsamda Değerli Sanatçı Orhan Hakalmaz konserine Tüm Nevşehir basını ve halkımızı davet ediyorum dedi.

 

Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen Toplantıya Nevşehir den çok sayıda basınımızın temsilcileri yer aldılar.

Göreme Turist Otel Toplantı salonunda Yemek sonrası çaylı sohbet şeklinde  gerçekleşen toplantıda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yaptıkları çalışmaları anlattı.Başkan Cingil Belediye Başkanlığı öncesinde Gerek Ticaret Odası gerekse Meclis Üyeleği görevleri sebebiyle Bürokratik işlerin çözümü konusunda edindiği tecrübelerinin Başkanlıkta çok büyük artılar sağladığını dile getirdi.

 

Bir soru üzerine Yerel Seçimlerde adaymısınız sorusuna açıkcası ben böyle bir soru beklemiyordum. Zira burada bulunmamıza vesile olan toplantı konumuz kesinlikle seçimler değildi. ama sordunuz şunu söyleyebilirim. Hiçbir zaman bir makam koltuk gibi herhangi bir beklenti içerisinde olmadım,Bana partim tarafından Bu görev verildi ve bende bu görevi layıkıyla sürdürüyorum.Herşeyden önce bir Göremeli olarak kasabama olan sevdamla hizmet etmek benim için her zaman büyük bir onur olmuştur bundan sonrada partim bana bu görevi tekrar verirse kasabama hizmet etmekten büyük onur duyarım dedi.

 

Göreme Turist otelde düzenlediği Yemekli Basın toplantısında Nevşehir Basınıyla bir araya gelen Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil 07.10.2012 tarihinde yapılacak olan Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Cingil, Kapadokya Bölgemizi ve Kapadokyamızın kalbi Göreme kasabamızı tanıtmak Bölge Yöresel yemeklerini yaşatmak adına büyük önem taşıyan ve artık gelenekselleşerek bu yıl 11.ni düzenleyecekleri Festival için maddi manevi emekleri geçen Başta Göreme Esnaflarına,Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifine,Nevşehir Valimize ve Nevşehir Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr.Filiz Kılıç a Ahçılar Derneğine ve tüm Göreme halkına teşekkür ediyorum dedi.Düzenleyeceğimiz Yemek Yarışmalarıyla birlikte Ücretsiz Orhan Hakalmaz konseri ile unutulmaz bir gün yaşayacağımız Kapadokya Geleneksel Yemek Festivaline tüm halkımızı davet ediyorum dedi.

 

Toplantı sonrasında Göreme Belediyesinin çıkarttığı Kitapçıklar Nevşehir Basınına teker teker dağıtılarak bu tür toplantıların devam edilmesi yönündeki temennilerle birlikte ayrıldılar.