Göreme de Turizm Kooperatif Başkalığına Durmaz 13.Kez Seçildi...

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı 27.04.2014 tarihinde saat: 11.00 da Göreme Kooperatifine ait hizmet binasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcisi Cemil Demiratan ve Nermin Yücesan gözetiminde toplandı. Toplantıya 171 kayıtlı ortaktan 87 ortak katılmıştır. Mustafa Durmaz katılan ortaklardan %99’unun oyunu alarak 20 yılda 13. kez Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilerek bu anlamda kırılması zor bir rekora imza attı.

Mustafa Durmaz, Genel kurul toplantısında yaptığı açıklamada kooperatifin faaliyetlerini ve bundan sonraki yapacakları projeleri hakkında yaptığı açıklamasında kooperatifin Göreme de gelişen turizmle beraber meydana çıkan eksikliklerin giderilmesi için belediye ile birlikte hareket ederek Göremeye gelen yerli ve yabancı turistlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde mutlu ayrılmaları için ellerinden gelen her şeyi yaparak birlik beraberlik içinde yapacaklarını söyledi.

Türkiye’de turizm sektöründe tek örnek kooperatif olan, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi 28 yıldır Göreme ve Kapadokya Turizminin gelişmesinde ayrıca; Yöresel el sanatlarının geliştirilmesi, bölgenin tanıtımında Kültür Turizm Bakanlığından sonra en çok tanıtım yapan kuruluş olarak sosyo-kültürel faaliyetler ile Göreme de inşa etmiş olduğu Türk Hamamı, Sanat Galerisi gibi doğa, çevre ve kültürün korunmasında, eğitime yaptığı maddi manevi katkılarda bulunmaktadır.

Kooperatifimizin 28 yıldır hizmet verdiği Göreme Açık hava müzesi girişinde, düzenli olarak yabancı misafirlerine Ülkenin dört bir yanından gelen öğrenci gruplarına kar amacı gütmeden ihtiyaçları olan su, posta pulu ve ayrıca memleketlerine götürecekleri bütçelerine uygun fiyatlarla yöresel hediyeleri Kooperatifin amacına uygun ve tanıtım için binlerce kartpostal, poster gibi ürünlerde ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

FİB Haber Merkezi olarak İstikrarın ve Kapadokya tanıtımının gönüllü elçisi Göreme ve Kapadokya sevdalısı Kooparatif Başkanlığına 13.kez tekrar seçilen Sayın Mustafa Durmaz'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.