Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan ve üzeri toprakla örtülerek gizlenen ve Ulusal basında büyük ses getiren kaçak yapı Göreme Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yine aynı kapsamda Esentepe mevkiinde bulunan kaçak yapıda, Jandarma ekipleri nezaretinde Göreme Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Bugün saat: 15:15 de Göreme Belediyesi fen işleri gözetiminde toprak altına gizlenen kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Konuya ilşkin Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, imar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Bölgede kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini ve kanunlar çerçevesinde sürecin aksamadan devam ettiğini aktaran Cingil, şöyle konuştu: "Belediyeler ve ilgili kurumların denetimleriyle tespit edilen yapılar var. Tesbiti yapılan bu kaçak yapılar birer birer yıkılıyor. İlk yıkım bilindiği gibi geçen hafta gerçekleştirildi. Kanunlara aykırı olarak yapıldığı belirlenen yapıların üstünü toprakla örtmek neticeyi değiştirmez. Kaçak yapılaşmada kanuna aykırı davrananların kaçışı yok. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gereği neyse, hukuki boyut içinde icra edilecektir. bu kaspamda bugün iki ayrı yerde tesbit ettiğimiz kaçak yapılar yıkılmıştır." dedi.