İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde (TÜYAP) düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) Kapadokya standı muhteşem coğrafyası gibi ziyaretçileri de kendisine hayran bıraktı.

26 Ocak Perşembe günü başlayan fuarda Kapadokya bölgesi güçlü bir tanıtım ve geniş bir katılımla EMİTT fuarındaki yerini aldı.

Fuarın ilk günü Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Kapadokya turizmcilerini ve katılımcıları yalnız bırakmadı.

Fuara bölgemizden başta Ürgüp, Avanos, Kozaklı ilçeleri, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Çat beldeleri ve KAPTİD, Nevşehir Valiliği çatısı altında katıldı.

Fuar süresince ziyaretçilerini ağırlayan Kapadokya standına Van, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ Valileri, NEVBİAD yöneticileri, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, ünlü ozan Uğur Işılak, tiyatro oyuncusu ve sunucu Gafur Uzuner gibi birçok sinema ve film yapımcıları ile basın mensupları da ilgi göstererek İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici’den bilgiler aldı.

Bakan Avcı Kapadokya standını gece ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’da Kapadokya standına özel ilgi gösterenlerin başında yer aldı.

Bakan Avcı Kapadokya standında İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici tarafından karşılandı. Bakan Avcı uzun bir süre Kapadokya standında kalarak Kapadokya turizmi ve yapılan faaliyetler hakkında Ekici’den bilgiler alarak, Kapadokya’nın yöresel ürünleri olan köftür, kabak çekirdeği, pekmez, üzüm ve kuru kaymağın tadına baktı.

Ziyareti nedeniyle Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici tarafından Bakan Avcı’ya Göreme’deki halı tezgahlarında dokunmuş el işçiliği halı ve Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye edildi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil EMİTT fuarının çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Cingil açıklamasında, “EMİTT fuarı özellikle bölgemiz için önem arz ediyor. 2017 yılının iyi geçeceğini düşünüyoruz. Bölgemizde bizler yerel yönetimler olarak hem turizmin hem de turizmcinin gelişmesi için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Burada da sektöre öncülük ediyoruz. 2017 yılının ülkemiz ve bölgemiz turizmi adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)  29 Ocak Pazar günü sona erdi.