İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo'da bu yıl onuncusu düzenlenen Travel Turkey 2016 Fuarı'nda yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Türkiye'nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 30 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıtıyor. Kapadokya bölgesi de yine önceki yıllarda olduğu gibi tek çatı altında tanıtılıyor. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KAPHİB, Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Çat’ın yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.
Fuarda turizm firmalarının yanı sıra sektör temsilcilileri ile yerel yönetimlerde yer alıyor. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç,  Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve KAPHİB Müdürü Levent Ak, TÜRSAB Kapadokya BYK yönetim kurulu üyeleri gibi sektörün önde gelen isimleri fuarda gelen ziyaretçilere bilgiler vererek, Kapadokya’yı anlattı.
Çok sayıda ziyaretçileri ağırlayan Kapadokya standını Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’da ziyaret etti.
Travel Turkey Fuarı ile ilgili açıklama yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil fuarın iki yıldır yeni fuar alanında yapıldığını ve bu durumun da önceki yıllara göre katılımı artırdığını ifade ederek, “Bu yıl gastronomi fuarı gibi çeşitliliklerin olması fuarın katılımcısını artırıyor. 2016 yılında sektörümüzün yaşadığı bazı sıkıntıların 2017 yılında olmayacağı inancındayız. Bölgemize ciddi bir yönelme olduğunu görüyoruz. Burada turizm firmaları ve sektör temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde olumlu bağlantıların kurulduğunu öğrendik. Önümüzdeki yıl için satışların yapılması hareketliliğin şimdiden başladığını gösteriyor.  Kapadokya özelinde ise bölgemizin daha canlı günler yaşayacağını bekliyoruz. Bütün yerel yönetimler, sektör temsilcileri ve turizmcilerin Kapadokya için burada olması satış ve operasyonlar için görüşmeler yapması olumlu sonuçlar doğuracaktır. 2017 yılından umutlu ve sektörün daha güçleneceği bir yıl olarak beklentisindeyiz” dedi.
8 Aralık'ta açılan Travel Turkey 2016 İzmir Fuarı, 11 Aralık Pazar günü akşama kadar açık kalacak.