Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil düzenlediği basın toplantısında Göreme olarak rakiplerinin Sidney ve Paris gibi şehirler olduğunu söyledi.

 

Göreme Kasabası Olarak Bizim Rakibimiz Sidney ve Paris

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme Turist Otelde düzenlediği bası toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Cingil, Göreme Belediye Başkanı olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum dedi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiğinden beri Göreme için en iyisini yapmak parolası ile çalıştıklarını belirten Cingil, Göreme’nin rakiplerinin Kapadokya’yı bir bütün olarak oluşturan Ürgüp, Avanos, Uçhisar değil, Sidney ve Paris gibi dünya şehirleri olduğunu söyledi.

Cingil konuşmasına şöyle devam etti: Göreme Belediye Başkanlığı görevine getirildiğimden bugüne kadar hizmetin en kalitesini yapma hedefi ile çalıştık. Bu konuda ciddi gayretler gösterdik. Kendimi bu konuda şanslı buluyorum çünkü Belediye Başkanlığım öncesinde İl Genel Meclis Üyeliği ve Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevlerini yaptım. Bu görevlerde kazandığım tecrübeler ve edindiğim bilgiler bana çok yarar sağladı. Bölgemizde de bu görevleri yaptıktan sonra Belediye Başkanı olan tek benim. Bu tecrübeleri Başkan olarak Göreme’de kasabamda kullanmaktan çok mutluyum. Bu zamana kadar Göreme’yi daha da iyi tanımak için büyük gayretler verdik. Spor turizmini bölgemize kazandırdık. Oryantiring, Halk Oyunları, Cirit gibi birçok faaliyete imza atarak alternatif bir turizm koluna katkı sağladık.

Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali hakkında da gazetecilere bilgi veren Başkan Cingil, yemek festivalinin çıtasını uluslararası boyuta taşıyarak isim tescili ile patentini aldıklarını söyledi. 7 Ekim tarihinde yapılacak olan 11. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin bölgemize çok büyük yararları olacağının altını çizen Cingil, “Türkiye’nin şefleri Kapadokya’da yöresel yemekleri tadacaklar. Bu bizim için çok büyük bir girişim. Çünkü Türkiye Aşçılar Federasyonu burada olacak. Ülkemizin dört bir yanından gelecek olan aşçılar Kapadokya Göreme yemeklerini öğrenerek bunu tüm Türkiye’ye sunacaklar. Ben bize destek veren Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile beraber Göreme esnafına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ayrıca 7 Ekim tarihinde düzenlenecek olan 11. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali kapsamında düzenlenecek olan Orhan Hakalmaz konserine de tüm Nevşehirlileri de davet etti.