Kültür ve Turizm Bakanlığı turizmde yeni projelerle atakta…
• “Güvenli Taksi Mutlu Turist” projesi İstanbul’da başladı.
• Turizm odaklı yapılan 4 bin 850 denetimde yaklaşık 3,5 Milyon TL ceza işlemi uygulandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, göreve geldiği ilk günden bu yana turizm sektöründeki kaygıları gidermek üzere sektörle omuz omuza aralıksız çalışıyor. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen, eylem planlarını sektörle paylaşan ve başkanlığını kendisinin yürüttüğü bir özel değerlendirme birimi oluşturan Bakan Ünal, sektörün gücünü artıracak diğer başlıklarda da Bakanlık birimleri ile sıkı çalışmalar yürütüyor.

Turizmdeki sıkıntılı günlerin rahat atlatılması için kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektördeki her alanda hizmet kalitesini artırmak için yeni projelere imza atıyor.

“Güvenli Taksi Mutlu Turist” projesi de bu kapsamda hayata geçirildi.

Dünyanın Gözbebeği İstanbul’da Turistler İçin Harekete Geçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı son zamanlarda özellikle havaalanları, Sultanahmet ve Talimhane bölgeleri başta olmak üzere turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgelerdeki taksi sürücüleriyle ilgili olarak yazılı ve sözlü çok fazla şikayet gelmesi üzerine harekete geçti.

Bu kapsamda “Güvenli Taksi, Mutlu Turist” projesi uygulamaya koyuldu. Ortak yürütülen proje kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğünün yabancı dil bilen personellerinden oluşan gruplar sorunlu bölgelerde denetimler yapmaya başladı.

Özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu mekanlarda yapılan denetimlerin en az bir yıl kesintisiz devam etmesi planlanıyor. Her bir denetim grubunu takip edecek sivil ekipler sürecin hızlı ve sağlıklı işlemişini sağlayacak. Denetimler sonucu belirlenecek hatalı, kusurlu veya kabahatli taksi sürücülerine anında kanuni işlem yapılacak.

İstanbul Dünya Beşincisi, Avrupa Üçüncüsü

Yabancı ziyaretçi sayısına ve uluslararası kamuoyundaki yoğun ilgi dikkate alındığında İstanbul’un turistler açısından sorunsuz bir bölge olması büyük önem taşıyor.

Dünyanın sayılı destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul, en çok tercih edilen şehirler sıralamasında dünyada 5. ve Avrupa’da 3. sırada yer alıyor. 2015 yılının 10 aylık verilerine göre İstanbul yaklaşık 11 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı, yani aynı dönem baz alınırsa İstanbul, Türkiye’nin konuklarının yüzde 30’undan fazlasını misafir etti.

Seyahat web siteleri tarafından gerçekleştirilen birçok beğeni yarışmasında ilk sıralarda yer alan ve tekrar ziyaret edilecek destinasyonlar kategorisinde ödüller kazanan İstanbul’da bu talebin ve ilginin sürekliliğinin korunması için turist memnuniyeti hayati önem taşıyor.

İşte bu bakış açısı ile harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bir anlamda gönüllü turizm-kültür elçileri olan turistler için daha güvenli ve sorunsuz bir İstanbul oluşturmaya çalışıyor.

Turistlerin kötü hizmet, dolandırıcılık gibi konularda mağduriyetini önlemek için var gücüyle çalışan Bakanlık birimleri, turistik işletmeler arasındaki rekabetten doğacak haksızlıkların önüne geçmek için de büyük özen gösteriyorlar.

Turizmde kalitenin artması için düzenli olarak yapılan bu uygulamalar kapsamında gerçekleştirilen son altı ayda kaçak tur ve acentecilik başta olmak üzere 4 bin 850 denetim yapıldı ve yaklaşık 3,5 Milyon TL ceza işlemi uygulandı.

İstanbul’da üç ayrı bölgede 7 gün 24 saat devam eden denetimlerde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde 17 adet kamu kurumu ve birlik temsilcilerinden oluşan bir komisyon görev alıyor.