NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezen yerli ve yabancı turistler bölgenin büyüleyici güzelliklerini gökyüzünden keşfetmenin ardından bu kez atlı safari ile bölgeyi keşfe çıkıyor.

İlgi Hafta Sonları Daha da Artıyor

Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’in el sanatlarıyla ünlü ilçesi Avanos’taki at çiftlikleri yerli ve yabancı turistlere peribacaları, vadiler ve Kızılırmak nehri boyunca turlar düzenliyor.
Turistlerin saatlik, günlük ve haftalık atlı tur paketlerinden birini tercih edebildikleri Kapadokya bölgesinde Günlük turları daha çok yerli turistler tercih ediyor. Kamplı turlara ise yabancı turistler ilgi gösteriyor. Bölgede atlı turlar her sene artan ilgi nedeniyle yaygınlaşıyor.
2 saatlik turları genelde Kızılırmak Nehri çevresinde gerçekleştiren firmalar, 4 saat ve üzerindeki turlarda ise vadilere girme imkanı sağlıyor.
2 saatte kadar olan turlara biniş tecrübesi olmayanların, 2 saatin üzerindekilere ise daha önceden biniş tecrübesi bulunanların katıldığı atlı turlarda hafta sonları çok yoğun geçiyor.