Hacı Bektaş Veli’nin Misafir Edildiği Kadıncık Ana Türbesi’nin onarımı için başlatılan Restore çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki "Kadıncık Ana Türbesi", restore edilerek turizme kazandırılacak.

Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ”Kadıncık Ana Evi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi” çalısması 20.08.2020 tarihinde başlamıştı. 

Yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmaların işin teslim tarihi olan 24 Kasım 2020 tarihine kadar tamamlanacağını belirten Hacıbektaş Müze Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların denetiminin, Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapıldığını söyledi.

Kadıncık Ana Türbesi

Hacıbektaş’ın en eski yapılarından olan Kadıncık Ana Türbesi, Alevi-Bektaşi kültüründe kadının rolünü gösteren bir simge olarak görülüyor. 

Türbe, Alevi inancının kadına verdiği değeri, tarih boyunca Alevi toplumunda kadın-erkek eşitliğinin sürekliliğini sembol ediyor.

13. yüzyıl yapısı ve yaklaşık 800 yıllık olan türbede üç oda bulunuyor. Alevi-Bektaşi inanışında Hacı Bektaş Veli’nin bu evde misafir edildiğine inanılıyor.

Kaynak: Yayıncı Haber Hacıbektaş