Biz seçimlere kilitlenmişken Los Angeles ve Paris’ten Kapadokya’ya bir çıkarma yapıldı. Artık Kapadokya, İstanbulluların Bodrum-Çeşme gibi hafta sonu destinasyonlarından biri. Ürgüp’te, Uçhisar’da, Ortahisar’da her gittiğiniz yerde İstanbul’dan bir tanıdıkla karşılaşıyorsunuz.
Bırakın İstanbul’dan tanıdıkları, şimdi Paris moda dünyasını yöneten Vogue Paris’in eski moda editörü, şimdiki Yayın Yönetmeni Emanuelle Alt’tan oyuncu Josh Hartnett’e birçok uluslararası isimle de Kapadokya’da karşılaşmak mümkün. Hafta sonu Mert Alaş ve Marcus Piggott Vogue Paris eylül sayısı için Natasha Poly ve Lily Aldridge’ı görüntüledi Kapadokya’da. 
Çekim ekibi Anatolian House’da kaldı ama Argos’taki yemekten çok etkilendi, Instagram’da bol bol fotoğraf paylaştı. Aynı günlerde Alinur Velidedeoğlu’nun da yapımcılarından olduğu, çekimleri Prag’da başlayan ‘The Mountains and The Stones’ filminin ekibi de Kapadokya’daydı.  
Yönetmen Joseph Ruben’in filminde Hera Hilmar, Michael Huisman, Josh Hartnett ve Haluk Bilginer başrollerde. 
Yapımcılar ise Alinur Velidedeoğlu, Güneş Çelikcan, Stephen Brown ve Merve Zorlu. Hatta oyunculardan Josh Hartnett de Argos’un Vogue Paris ekibine düzenlediği yemeğe katıldı.
Kış Uykusu ve Argos faktörü
Eskiden peribacaları, yeraltı şehirleri gezilirdi, balona binilirdi, şimdi ise nerede, ne yemeli, ne içmeli, nerede trekking yapmalı gibi farklı programlar konuşuluyor Kapadokya’da.  
Boşuna “Buraya İstanbul’dan daha kaliteli turist geliyor” demiyor işletmeciler, ‘kaliteli’den kasıt daha çok para harcayan. Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’nun burada geçmesinin de etkisi var mutlaka.  Ama kabul etmeliyiz, esas değişim Argos’la başladı.
Argos, aslında Kapadokya’daki ilk lüks otel değildi ama tanıtımı özellikle İstanbullulara ve yurtdışına yönelik yapılan ilk oteldi.
Nefis peribacaları manzarasıyla da kısa sürede büyük ilgi gördü. Kapadokya’ya bu kadar çok ilginin olması tabii ki güzel. Umarım başka yerlerde yaptığımız gibi bu bölgenin de suyunu çıkarmayız.
 

 
Yine mi Kate? 
Angelina Jolie - Brad Pitt ve 6 çocukları Paris’ten Nice’e Air France’in ekononomi sınıfında uçtu diye olay oldu.
Kate Moss ise Bodrum’dan Londra’ya ucuz havayolu şirketi Easyjet ile döndü. Devir tasarruf devri, eskiden özel jetlerden inmeyenler şimdi ekononomik tercihleriyle övünüyorlar.
Gerçi Kate Moss’un Sadie Frost’un 50. doğum günü şerefine Türkbükü’nde Lifeco’da düzenlediği detoks tatili istediği gibi bitmiyor. Artık Bodrumlu sayılan Kate, Bodrum-Londra uçuşunda çantasından çıkardığı votkayı içiyor ve yüksek sesle konuşmaya, eğlenmeye başlıyor. 
Uyarı alınca ise olay çıkarıyor ve görevliler müdahale etmek zorunda kalıyor. 
E, biz bunu daha önce okumuştuk. Bayat haber, geçen yazdan kalma bu. Herhalde bir hata oldu derken bakıyorum bütün uluslararası gazetelerde de aynı haber başköşede. 
Peki ama her yıl düzenli olarak Bodrum dönüşü uçakta nasıl olay çıkarılır? Çok basit, uzun süre detoks yapmanın yan etkisi.
Her ne kadar çakma çanta alışverişiyle deşarj olunmaya çalışılsa da yetmiyor tabii.
Açlık sinirleri bozuyor işte.
 
Milliyet /Kaynak
http://www.milliyet.com.tr/hollywood-ve-paris-kapadokya-yi/magazin/ydetay/2071192/default.htm