Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir'de golf turizminin de devreye girmesi ile özellikle yabancı turistin bölgede konaklama süresinin 4 geceye kadar uzatılabileceği belirtiliyor. Ancak, bu konuda yıllardır yapılan açıklamalar sadece açıklama olmaktan ileri gidemedi. 
Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de hayata geçirilmesi beklenen 3 ayrı golf sahası projesinden henüz iç açıcı bir haber yok.
Bu projelerden biri olan Merkeze bağlı Çat kasabasındaki golf sahası ile ilgili durumu değerlendiren Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, golf turizminin tüm bölgeye önemli katkılarda bulunacak bir proje olduğunu dile getirmişti.
Nevşehir’in merkeze bağlı Uçhisar beldesi yakınlarındaki Beyaz Vadi’de tutkunlarına golf oynatan bir turizm firması, buradaki doğal sahada uluslararası turnuva düzenlemeyi planlıyor.
Firma Yetkilisi, yıllardan beri en büyük hayalinin Kapadokya’da peri bacaları arasında turistlere golf oynatmak olduğunu belirtti.
Golf sporunun bölgede turizm faaliyetlerinin genişlemesine katkı sağlayacağını ifade eden bir firma yetkilisi, Cannes’da düzenlenen Luxury Fuarı’nda Kapadokya’da golf yapma imkanının tanıtıldığını ve tur operatörlerinin bu uygulamayı ilgiyle karşıladıklarını kaydetti.        
Kapadokya’da Beyaz Vadi gibi golf oynanabilecek 10 bölge bulunduğunu da hatırlatan Yetkili, Kapadokya’nın adından hep peri bacaları, sıcak hava balonu turları ve butik otelleriyle bahsettirdiğini, bundan böyle golf ile de anılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.