Kapadokya bölgesinin en önemli merkezi konumundaki Ürgüp ilçesinde, Kayakapı Mahallesi'nin 100 yıl öncesi kültür ve sanat hayatının yeniden canlandırılması amacıyla, Dinler Grubu tarafından başlatılan projenin örnek odaları görücüye çıktı.

 

Toplam 270 dönümlük bir araziyi kapsayan Kayakapı Mahallesi, 1985 yılında UNESCO'nun dünya kültür mirasına dahil edilmesiyle birlikte "Göreme Milli Parkı ve Kapadokya Kayalık Alanları" içerisinde değerlendirilerek koruma şemsiyesi altına alınmıştı.

 

Kayakapı Premium Caves, Arabacı Mehmet Çetin Evi'nin odası...

 

Kapadokya bölgesinde belirli bir alan içerisinde Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemlerinin sosyal, kültürel ve tarihsel birikimine sahip tek merkez olma özelliğindeki Kayakapı Mahallesi'nde, 421 değişik nitelikte yapı bulunuyor.

 

 

Arabacı Mehmet Çetin Evi'nin Salonundan Görünümü...

 

Dinler Hotels Grubu tarafından başlatılan proje ile bölgenin tarihi yapıları, kentsel dokusu, doğal alanlarıyla birlikte bir çevre mirası olarak korunması ve kültür turizm değerinin ağırlıklı olarak işlevsel hale getirilmesi hedefleniyor.

 

 

Banyo ve WC...

Dinler Hotels Grubu Genel Müdürü Yakup Dinler yaptığı açıklamada, 'Kayakapı Premium Caves - Cappadocia'de odamızın ilk fotoğraflarını meslektaşlarımızla paylaşmaktan son derece büyük bir mutluluk ve keyif duyuyuorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.