Japon Devi OKURA, Türkiye’deki İlk Yatırımını Kapodokyada ki Mustafapaşa'da Yapacağını Açıkladı. 

Son dönemin en hızlı yabancı yatırımcısı olan Japonya'dan bir şirket daha Türkiye'ye geldi.

Japonya'nın en büyük turizm şirketlerinden biri olan Okura, Türkiye'ye ilk adımı ise Japon turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Kapadokya'dan atma kararı aldı.

Demir çelikten otomotive, finanstan ulaştırmaya birçok alanda faaliyet gösteren, İstanbul Marmaray Tünel inşaatını da Yapan şirket TAİSEİ, Otomotiv Devi Mitsubishi, 
Japon Hava Yolları JAL Gibi Dünya Devi Şirketlerle Ortaklığı olan Japon Devi OKURA Türkiye İlk Yatırımını Kapodokya da Mustafapaşa’da Yapacağını Açıkladı. 

Kapadokya bölgesinin Önemli turizm merkezlerinden biri olan Mustafapaşa’da  2013 yılında   100  milyon m2 ruhsatlı alanda bulunan jeotermal sıcak suyun ihalesini alan  Ungun jeotermal ,İTÜ VE OTTÜ   gibi  üniversitenin çalışmalarını  tamamlamaları sonucunda enerji,seracılık ,termal ve sağlık turizmi  gibi alanlarda yapacağı yatırımlarla bölgemize önemli katkılar sağlayacaktır. 

Yıllarca Avrupalı ve Japon turist ile anılan Kapadokya Bölgemiz, Hepimizinde bildiği gibi son dönemlerde bu iki pazar bölgemizde çeşitli sebepler yüzünden ciddi kan kaybetmişti.

Japon devinin bu dev yatırımıyla birlikte Kapadokya bölgemiz Japon turizmi adına tekrar önemli bir merkez haline  gelecek.

2017'DE AÇILACAK

Japon zinciri, Hotel Okura Spa&Resort Cappadocia adlı otelini 2017'de açmayı planlıyor.

Hotel Okura Yönetim Kurulu Başkanı Toshihiro Ogita, "Türkiye'ye bir ortaklık yaparak girme kararı aldık. Küresel büyümede Türkiye'yi kilit bir ülke olarak görüyoruz. Dünya turizm liginde 6'ncı olan ülkede ilk olarak Ungun Holding ile işbirliği yapacağız" dedi.


Kapadokya'daki otel hakkında da bilgi veren Ogita,"Otelimiz Butik otel konseptinde Ultra lüks standartlarda olacak " diye konuştu. Ogita, Kapadokya'dan sonra ayrıca İstanbul ve Ankara'da da otel açacaklarını dile getirdi.

1962'de kurulan Japon şirket, Okura'nın yanı sıra Nikko ve JAL City markalarıyla da turizmde faaliyet gösteriyor. Japonya'da 47 oteli bulunan firmanın, yurtdışında ise Çin'den Hollanda'ya farklı ülkelerde 25 oteli var.

Japon Devi OKURA, Ürgüp Mustafapaşa'da ki yatırımını Japonya Ulusal Kanalı "TV Tokyo'ya" açıkladı.