Ekonomik kriz ve terörün gölgesinde zor bir yıl geçiren turizmciler için umut veren gelişme Kapadokya'da yaşanıyor.
 
Japonya'nın en önemli turizm firmalarından biri olan, Japon Devi OKURA, Türkiye’deki İlk Yatırımını Japon turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Kapadokya da ki Ürgüp Mustafapaşa'da Yapacağını Açıkladı. 
 
Otel hakkında bilgi veren UNGUN Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun, "UNGUN Holding yatırımı olan 5 yıldızlı OKURA SPA & Resort Cappadocia Otel yaklaşık 14.500 m2 olacaktır. Yatırım üç parselde yapılacak ve yer altından tüneller vasıtasıyla birbirine bağlanacaktır. Otel işletmesi Japonya’nın en büyük turizm şirketlerinden biri olan Okura firması tarafından yapılacaktır. Okura Hotels, en üst düzeyde Okura, diğer segmentlerde Nikko ve JAL Hotels zincirlerinin sahibidir. Üst segmentte müşteri getirmesi planlanan yatırımın, yörenin tanıtımı ve istihdam açısından önemli katkıları olacaktır" dedi.. 
 
Ungun, "Otelimiz  130 oda olarak tasarlanmış olup, Modern binaların yanı sıra, mevcut tarihi binaların restore edilmesiyle beraber süit odalar ve alakart restoran olarak hizmet verecektir. Bazı odalarda Japon tarzı Onsen Jeotermal havuzlar olacaktır. Ayrıca Otelin en önemli özelliklerinden biri de balneolojik karakterli jeotermal su ile donatılmış bir SPA merkezi olmasıdır. Bunun yanında otelde lobi, restoran, alakart restoran, jeotermal havuzlar, kapalı ve açık havuzlar, toplantı odaları vs. olacaktır" dedi.
 
UNGUN Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun,"Bölgede Turizm can çekişiyor, oteller kapanıyor, ama siz yatırım yapıyorsunuz ?" sorusuna, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında Kapadokya'daki bu yatırımdan  bahsederken, bir basın mensubu ; "Suriye'de bu kadar bu olaylar olurken siz orada, burnunun dibinde olan bir ülkede nasıl bir yatırım yapmayı düşünüyorsunuz. Okura markasını nasıl oraya götürmeyi düşünüyorsunuz" dedi. Okura'nın CEO'su, bu soruya şöyle cevap verdi: "Biz Bu işleri uzun vadeli olarak bakıyoruz. Kapadokya Dünyanın en önemli tarihi yerlerinden biridir. Hiç bir zaman değeri azalacak bir yer değildir, uzun vade de her zaman değeri olacaktır. Önümüzdeki bir iki sene içinde olan olaylar bizim uzun vadeli bakış açımızı etkilemez. Açıkçası biz buranın geleceğini çok parlak görüyoruz." dedi.

İşte Ungun Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Olcay Ungun konuya ilişkin www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında; Biz bu yatırımı yaklaşık 3 yıl önce gündemimize aldık. Buradaki papaz evinden haberimiz oldu. 1800'lü yıllarda inşa edilmiş papaz evinin önünde güzel bir arazi olduğunu öğrendik. Fikrimizi geliştirdik ve 125 veya 130 odalı 5 yıldızlı bir tesis tasarladık . Bu süreçte Mustafapaşa da( MTA) Maden Teknik Arama tarafından termal su bulunduğunu öğrendik. Buradaki Bir kuyuda 60 derece sıcak su çıkmaktaymış ve bizim otel arazisine sadece 800 metre uzaktaymış. Bizde iki konsepti birleştirerek bir spa otel yapma kararı verdik. Hemen arkasından uluslararası otel şirketleri bizimle ilgilenmeye başladılar. Hilton, mevyod  gibi bir çok oteller aradı. Aradan bir iki ay geçtikten sonra bir Japon yatırımcı bize burada ziyarete gelmek istedi . Biz bu yatırımcının kim olduğunu bilmiyorduk. Okura otel grubu dediler, sonrada ortaya çıktı ki Okura, Tokyoda Amsterdam'da çok lüks otellerin sahibi yaklaşık olarak 15 lüks otelleri var. Dünyada Okura grubuna ait onun dışında Niko diye ikinci bir markaları var, ondanda 60-70 otel var bu bize çok cazip geldi.
Zira, Kapadokya Bölgesine gelen kaliteli Turistin ciddi bir bölümü Japon, birde Japonlar yaptıkları yatırımları uzun süreli uzun soluklu olarak düşünen son derece uzun planlarla hareket eden yatırımcılar.
Bir araya geldik ve bu projeyi gerçekleştirdik. Özellikle Mustafapaşa bence buranın gelişmekte olan yükselmekte olan bir değeri. Burası eski bir Rum köyü. Eski adıyla Sinasos son derece cazip, son derece keyifli bir yer. Biz de ciddi bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Yaptığımız bu yatırım sadece otelle kısıtlı da kalmayacak. Bu otel 15 milyon Avronun üzerinde bir yatırım. Bu tesisle, Termal ve sağlık turizmi gibi iki önemli alana da girmek istiyoruz. Üst düzey Müşterilere hitap eden bir yatırım düşünüyoruz. aslında burda iki tane önemli kilise var .En önemli unsurda buradan biride yunan Ortodoks kilisesinin önemli kiliselerin varlığı bu kiliseye her yıl Fener Rum patriği gelip yılda bir defa ayin yapıyor. Bu kilise bize 150 metre mesafede çok cazip merkezlerinden biri olacak. Otelin çalışmaları 2017 Şubat ayında başlayacak ve 2018 yılı baharında tamamlanmış olacak dedi.