Japonya merkezli Okura, Türkiye'de 5 yıl içinde 5 otel hizmete sokacağını açıkladı. Türkiye pazarına giren ilk Japon turizm şirketi olan Okura'nın ilk otel için Ocak sonunda çalışmalara başlayacağı belirtildi.




 Türkiye'ye yatırım kararı alan ilk Japon turizm şirketi olan Okura'nın hedefinde ise, Türkiye’de 5 otel açmak var.

ÖNCE ŞİRKET KURDU

Hotel Okura A.Ş. adlı bir de firma kuran Japon devi, Türkiye’de 5 yıl içinde 5 otel açacak. İlk otel için çok yakında düğmeye basacak olan firma, 50 Milyon yen sermayeyle kurduğu Türkiye'deki şirkette yüzde 44 hissedar olacak. Geri kalan hisse ise yerli bir oyuncu tarafından yönetilecek. Oteller, Okura veya alt markası Nikko Hotels ismiyle faaliyet gösterecek. Şirketin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye ve Japonya arasında son dönemde yakın ekonomik ilişkilerin olduğu, Türk ekonomisinin büyümesinin öngörülmesi nedeniyle yatırım kararı alındığı belirtildi. Ortadoğu ve Doğu Avrupa ile Avrasya bölgesindeki ilk otelini Türkiye'de açmaya hazırlanan Japon şirket, Nikko ve JAL City markalarıyla da turizmde faaliyet gösteriyor.

130 ODASI OLACAK 

Kapadokya'daki otel hakkında bilgi veren Ogita, "Ultra lüks standartlarda olacak ve 130 odasıyla çalışacak" diye konuştu. Ogita ayrıca İstanbul ve Ankara'da da otel açacaklarını dile getirdi. 1962'de kurulan Japon şirket, Okura'nın yanı sıra Nikko ve JAL City markalarıyla da turizmde faaliyet gösteriyor. Japonya'da 47 oteli bulunan firmanın, yurtdışında ise Çin'den Hollanda'ya farklı ülkelerde 25 oteli var. 

Sabah