NEVŞEHİR/FİBHABER-Japonya’nın başkenti Tokyo’dan gelen yaklaşık 20 kişilik turist, Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve turistik mekanlarında temizlik kampanyası başlatarak 40 torba çöp topladılar.

Türkiye’nin peribacaları ve balon turları ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden bir grup Japon turistler burada çevre sorunlarına dikkat çekmek için temizlik yaptı. 

Yaklaşık 20 kişilik japon turist grubu Ellerinde poşetlerle birlikte Göreme açık hava müzesi ile Ortahisar kavşağı arasında temizlik yaptı.

Ellerinde eldiven ve çöp torbaları ile temizlik yapan turistlere yoldan geçen vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yaklaşık 1 saat süren temizlik çalışması sonucu 40 torba çöp toplandı. Temizlik çalışması ardından Ürgüplü Turizm öğrencisi Mustafa Yıldırım isimli bir gençte aşırı sıcakta Kapadokya'da çöp toplayan japon turistlere Soğuk su dağıttı.

Japon Turistler, Kapadokya’ya hayran kaldıklarını fakat çevre kirliliğinin fazla olduğunu belirtti. Temizlik çalışmasında elbise parçaları, pet şişeler ve metal eşyalar çeşitli meşrubat ve bira şişeleri bulduklarını anlatan turistler, gezi sırasında temizlik çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Şimdi bu görüntüler karşısında yüzleri kızaran ve Utanan kaç kişi var ?