NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin doğal yeryüzü oluşumları peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve tarihi mekanları yıllardır olduğu gibi bu yıl da Japon turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Özellikle bölgede ölü sezon olarak adlandırılan Sonbahar ve Kış aylarında bölgedeki turistik mekanları canlandıran Japon turistler arasında en fazla orta yaş grubundaki turistlerin bulunması da dikkatleri çekiyor.

Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’deki Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Paşabağı, Çavuşin, Uçhisar, Zelve gibi turistik mekanların her birinde bugünlerde tur acenteleri ile bölgemize gelen Japon turistleri görmek mümkün.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, ‘Bölgemize gelen turistler arasında Japonlar ilk sıralarda. Buna karşın bizler bu turizm fuarına ilk kez katıldık. Burada hedefimiz bölgeye daha fazla Japon turist çekebilmenin yanı sıra gelen turistlerin bölgede konaklama sayılarını arttıracak çalışmalar yaptı. Bu konuda da fuarda balon, yürüyüş turları gibi bölgedeki turizm aktivitelerini gösterme şansı yakaladık. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem ülkemize hem de bölgemize gelen Japon turist sayısında ciddi artışlar yaşanacak.