Nevşehir Göreme'de bisikletle gezintiye çıkan iki Japon turistten birini öldürülmesi ve IŞİD tarafından öldürülen Japon gazeteci sonrası Kapadokya’ya gelen Japon turistler, bölgeden ayağını çekti. 

Japon turistlerin gelmesi için reklam çalışmalarına hız verilirken, Japon Ulusal Televizyon kanalı BS-TBS TV’nin bölgede yaptığı 'Dünya Ülkelerinin Manzaraları' isimli belgesel çekimleri de büyük önem kazandı. Bu sayede bölgeye tekrar Japon turistin ilgi göstermesi bekleniyor.

Kültür, manzara ve doğa turizmi için dünyada tercih edilen önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya, film, dergi ve televizyon kanalları yapımcılarının gözde çekim merkezi durumunda bulunuyor.

Geçen Nisan ayı içerisinde çok sayıda Japon ve Türk yapımcı Kapadokya’da program çekimi gerçekleştirdi. Kapadokya’da, 400’ü aşkın tüf kayalara oyulu kilise, 200’ü aşkın yeraltı şehri, eşsiz peribacaları ve vadileri yer alıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün izinleri sonucunda, Japon Ulusal Televizyon kanalı BS-TBS TV adına 'Dünya Ülkelerinin Manzaraları' isimli belgesel çekimleri gerçekleştirildi.

Ayrıca bölgede, Marmara Üniversitesi’nin tez projesi kapsamında 'Kuz' isimli teaser çekimleri, bölgeyi tanıtıcı klip çekimi, TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü tarafından 'Anadolu’nun Gözleri' isimli belgesel çekimleri de gerçekleştirildi.