Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, peribacaları, yer altı şehirleri, kayadan oyma ev ve kiliseleriyle tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile hafta sonu tatilinde ziyaretçi rekoru kırıldığını söyledi.

Kapadokya'da 1 Mayıs bayram havasında kutlandı

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, 1 Mayıs İşçi Bayramında Kapadokya da ziyaretçi rekoru kırıldığını söyledi.

Tatil dolayısıyla Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere bölgedeki birçok müzede yoğunluk yaşandığını belirten Durmaz,,1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla bölgemize gelen ziyaretçileriyle tarihi rekor kırıldığına dikkati çekerek, "Özellikle hafta sonu yaşanan yoğunluk, Göreme Açık Hava müzesi tarihinin ziyaretçi rekoruydu dedi.

Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini mayısın ilk 3 gününde 52 bin 500 kişi gezdi.

Kapadokya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Tam manasıyla olaysız kavgasız bayram havasında geçti .Tüm turizm tesislerinde yüzde yüze varan doluluk oranıyla tam bayram tadında geçtiği 1 Mayıs'ta yüzlerin güldüğünü belirten Durmaz, Yoğunluk nedeniyle bölgede boşta rehber kalmadı. 520 rehberin tamamı bölgede görev almasına rağmen birçok talebi karşılayamadık. Otel, motel ve butik oteller de doldu" ifadesini kullandı.