Kapadokya, önümüzdeki sene 2016 yılı içerisinde 10 Ayrı Uluslararası Fuarda Tanıtılacak...

Kapadokya'nın tanıtım çalışmalaları kapsamında yurt içi ve yurt dışında düzenlenen bütün Uluslararası Fuarlara katılarak tanıtımının yapılacağı bildirildi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan , Kapadokya tanıtımlarıyla farklı yeni pazarlara girmeyi arzu ediyoruz dedi.

Yeni Pazar Arayışı Sürüyor...

Güney Afrika, Brezilya, Arjantin ve Şili gibi ülkelerle 7 kıtada Kapadokya'nın tanıtılması ile yeni pazarlara açılması planlanıyor.

Rusya'daki ekonomik kriz ve terör saldırılarının da etkisiyle bu sezon düşüşe geçen turist sayısını Kapadokya'da yükseltmeyi amaçlayan Nevşehirli turizmciler dünya çapında fuarlarla Kapadokya'nın tanıtımını yapacak.

Kapadokya fuarlarla tanıtılacak


Tanıtım çalışmaları çerçevesinde Nevşehir Valiliği, KAPHİB, KAPTİD, Nevşehir İl  
Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle başta Uzak Doğu ve İskandinav ülkelerinde yapılan fuarlar olmak üzere, Polonya, İngiltere, Rusya ve Almanya gibi Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin de aralarında bulunduğu 10 ayrı fuara katılacak. Fuarlarda kurulacak Kapadokya stantlarında bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra tatil kampanyaları ve tarihi katılımcılara tanıtılacak. 

Vali Ceylan konu hakkında yaptığı açıklamasında; Uzakdoğu’da Hindistan, Malezya, Singapur, Çin, Hong Kong ve Şangay’a, İskandinav ülkeleri dediğimiz Norveç, İsveç ve Finlandiya’da, komşumuz Rusya’da bir çalışma yapıldı. En son olarak yeni bir pazar olarak kabul ettiğimiz, Tayvan, Filipinler ve Vietnam üzerine bir çalışma yapmayı ve buradaki turizmcilerle bölgemizdeki turizmcileri buluşturma amaçlı bir program düzenledik." dedi.