Türkiye’nin en önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin turizmde 2023 hedeflerine ulaştırılması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Yeni hedefler, yeni bir gelecek’ sloganı ile “Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı” düzenlendi.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Başkanlığında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, belediye başkanları ve turizmcilerin katıldığı “Kapadokya 2023 Turizm Çalıştayı” Uçhisar beldesindeki Kapadokya Lodge Otel’de gerçekleştirildi.
 
Bu kapsamda dünyanın eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın turizmde hak ettiği yeri alması için, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Başkanlığında Nevşehir Kapadokya Lodge Otel’de gerçekleştirilen toplantıya;  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mazhar Bağlı, Ak Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, akademisyenler, ilçe ve belde belediye başkanları, ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizm sektör temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
 
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş; “İlimizin, Kapadokya’mızın geleceği ile ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldiğimiz bu toplantıya katılan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok kıymetli bürokrat arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz diyor, en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.  
 
Vali Aktaş; “Bugün burada Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman Bey’in Başkanlığında Kapadokya’nın yarınları ile ilgili neler yapılabileceğini, eksilerimizi, artılarımızı, yapabileceklerimizi, yaptıklarımızı, yapamayacaklarımızı konuşup, pozitif bir bakış açısı ile sabahın ve cumanın bereketi ile yöremize neler yapabileceğimizi istişarede bulunacağız. Ben bu anlamda hepinizin adına Sayın Bakanımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Daha sonra toplantıda katılımcılar söz alarak, istek ve taleplerini belirterek, görüş ve önerilerini sundular.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, beraberindeki heyet ile birlikte Kapadokya Bölgesinde yapılan gezi ve incelemeleri sonrasında, çalıştayda görüşülen konulardaki mekanları bizzat yerinde inceleyerek, değerlendirmelerde bulundular.