Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz 9 günlük bayram tatilini değerlendirdi. Kurban bayramı tatilinin 9 gün olması nedeni  ile başta Göreme olmak üzere Kapadokya'da konaklamalar %100 doluluk ayrıca günübirlik çevre illerden gelen yerli misafirlerle dolup taştı. Latin amerikalı ve uzak doğu ağırlıklı yabancı turislerin yanısıra yerli ve gurbetçi tatilcilerin de eklenmesi Göreme ve Kapadokya da turizmin patlamasına neden oldu. Turizm esnafının yüzünü güldüren 9 günlük bayram tatilinde bölgemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yöremizin misafirperverliğinden memnuniyetle ayrıldıklarını ancak bu güzel tepkilerin yanısıra bazı olumsuzlukların bizlere  yazı ve sözlü iletmişlerdir.

Bölgemizde tıkanan yollar, alt yapı eksikliği, otopark, su, tuvalet sorunlarının ve  çevre temizliğinin hat safaya çıkması bölgemizde bu tür yoğunluklarda ek tedbirler alınmasının zorunlu olduğunu görmüş olduk. Başta Göreme Açıkhava müzesi olmak üzere seyir tepeleri , müze girişleri, peribacalarının bulunduğu vadiler olmak üzere özellikle otopark ve WC sorununu dile getiren yerli misafirlerden olumsuz tepkiler almış bulunmaktayız.

          İnşallah bundan sonraki etkinlik ve yoğun tatil günlerinde Valiliğimiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ve Turizmcilerle beraber bölgemizde ek tedbirler alınarak bu tür olumsuz tepkileri berteraf ederiz.