Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığı’nda toplanmasını öngören Kapadokya Alanı Hakkındaki Kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 1 Haziran 2019 Cumartesi tarihli ve 30791 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek takdirleriyle yürürlüğe girmiştir.‬ Kapadokya Alan Başkanlığı Nevşehir’imize, ülkemize hayırlı olsun‬." dedi.

Peki, Kapadokya Alan Başkanlığı Kanunu neler getirecek? 
Kapadokya Alanı’nda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile kültür varlıklarını koruma bölge kurulları ile tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonlarına verilen yetki ve görevler Kapadokya Alan Komisyonu’na devrediliyor. Komisyon ayrıca, Kapadokya Alanı içinde doğal sit alanlarının tescili, sınır değişiklikleri ve yeniden değerlendirilmesine yönelik karar alma konusunda da yetkilendirildi.

01 Haziran 2019