Bu yıl 49’ncusu düzenlenen, 186 ülkeden katılımın sağlandığı, 160 bin metrekarelik alan üzerinde 26 ayrı salonda turistik ürün ve hizmetlerin tanıtılmakta olduğu ve 7 Mart’ta açılan turizm fuarına, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak  başkanlığında Nevşehir’den de heyet katılarak, Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tanıtımını yapıyor...

186 ülkeden 10 binden fazla turizm şirketinin yer aldığı ITB Berlin 2015 Turizm Fuarı 49'inci kez kapılarını açtı.


Almanya'da düzenlenen ITB Berlin 2015 Turizm Fuarı, bu yıl 49'uncu kez 4-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Fuarda 186 ülkeden 10 bin 96 katılımcı yer alıyor. Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin'i, bu yıl 100 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın resmi partner ülkesi olan Moğolistan'dan 30 katılımcının destinasyonları hakkında bilgi vereceği ve ürünlerini sunacağı belirtildi. ITB Berlin'de bu yıl, National Geographic ortaklığı ile ilk kez, sürdürülebilir turizm ürünlerinin tanıtılması için Dünya Mirası Ödülleri (World Legacy Awards) verilecek. 

Messe Berlin GmbH CEO'su Dr. Christian Göke, fuarla ilgili şunları söyledi: "ITB Berlin, uluslararası turizm sektöründe tarafların iş yapması ve görüşlerde bulunabilmesi açısında çok güçlü bir platform. Euro'nun değer kaybettiği ve dünya genelinde terörist eylemlerden dolayı belirsizlik olduğu bir dönemde böyle bir organizasyonun olması, çok önemli bir husus. Bu yıl, ITB Buyers Circle'ı genişleteceğiz ve katılımcılarımızın fazladan satış yapmalarını sağlamak için ilk defa Buyer Seller Speed Dating etkinliğini gerçekleştireceğiz. Bunun dışında, ITB Kongresi'nde sektörün tüm önemli konuları ele alınacak."

Öte yandan, Türkiye de hol 3.2'de 3 bin metrekare üzerinde kurulu standı ile fuarda yerini aldı. Bu sene Türkiye'den Türk Hava Yolları'nın yanı sıra oteller, seyahat acenteleri, iller, birlikler, dernekler ve kalkınma ajanslarını kapsayan 120 katılımcı, 116 stand ile deniz-kum-güneş konseptine ek olarak, ülkenin farklı bölgeleri ve turizm olanaklarını da tanıtacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda katılımcı olarak kendi standı ile yer alan Boyut Yayın Grubu'nun hazırladığı Hotel&Travel Guide ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip ediliyor.


Fuarda Kapadokya Bölgesini, Nevşehir Valiliği ve Turizm İl Müdürlüğü adına KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği)Müdürü Levent Ak temsil ediyor.

KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği)Müdürü Levent Ak  ve beraberindeki heyet, fuarda ziyaretçilere Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri hakkında bilgi vererek, ziyaretçileri bölgeye davet etti.

Fuar, 8 Mart Pazar günü sone erecek.