Pasha Balloons sponsorluğunda Ürgüp Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali için teknik toplantı Ürgüp Belediyesi’nde yapıldı.

150’den fazla balonun yıl boyunca aynı anda havada uçtuğu dünyadaki tek yer olan Kapadokya’nın ilk sıcak hava balon festivali 3-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Katılımcı sayısını her yıl daha çok yükselterek balon turizmi marka değerini artırma amacında olan organizasyonun, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanından 20 figürlü balon ve 50’ye yakın yabancı misafir ile 70 milyona yakın takipçi kitlesi bulunan dünyaca ünlü 12 sosyal medya fenomeninin katılacağı organizasyon uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin ilk night glow gösterisi Ürgüp’te yapılacak.

3 Temmuz’da Gürcistan’dan gelecek folklor gruplarının uluslararası  folklor gösterileriyle başlayacak Uluslararası Kapadokya Balon Festivali 4 sabah seansı ve 2 akşam seansı olmak üzere sabahları günlük 150 balonun yanı sıra, akşamları 20 figürlü renkli sıcak hava balonuyla birlikte özel şekilli balonların night glow gösterisi konserlerle birlikte yapılacak.

Pasha Balloons ana sponsorluğunda Voyager Balloons ve Meha Havacılık A.Ş.’nin destekleri ile Ürgüp Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak festivale Amerika, İspanya, Polonya, İsviçre, Endonezya, İngiltere, Slovakya, Fransa, Hollanda, Türkiye, Japonya, ve Meksika gibi çok farklı bölgelerden 100’e yakın balon pilotu, yer ekibi ve fenomenler ülkemize gelecek.

Pasha Balloons A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Halis Aydoğan, Kapadokya balon festivali için yaptığı değerlendirmede “İlk kez düzenleyeceğimiz ve 20 figürlü balon ile pilotlar ve dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerini ağırlayacağımız organizasyonun ülke turizmine ciddi katkı yapmasını bekliyoruz.” Dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk’te ilki düzenlenecek Kapadokya Balon Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 3-7 Temmuz tarihleri arasında her gün farklı konserler ile çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivale tüm bölge halkının yanı sıra ulusal ve uluslararası katılımcıları Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şekilli balonlarla night glow gösterisi izlemeye davet etti.

Nevşehir Valiliği mihmandarlığında Ürgüp Belediyesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Avanos Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir İl Özel İdaresi, KAPHİB ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kurumsal destekçileri olduğu Kapadokya Balon Festivali’nin Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Başkanlığındaki toplantısı önümüzdeki hafta içinde yapılarak festival programı şekillenecek.