Nevşehir Valiliği öncülüğünde Kapadokya’nın daha etkin bir şekilde tanıtılması için tek çatı altında oluşturulan ve alınan karar gereğince 2018 yılında katılımına karar verilen fuarlardan birisi olan İtalya ‘’BIT Milano Turizm Fuarı’’nda Kapadokya Bölgesi tanıtıldı.

İtalya’nın Milano kentinde 11 Şubat 2018 Pazar günü başlayan ve dünya turizm borsası olarak adlandırılan “Milano BIT Turizm Fuarı” 13 Şubat Salı günü sona erdi. Turizmin dünya pazarı olarak bilinen İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen BIT fuarında Kapadokya başarıyla tanıtıldı. 

Türkiye’nin Bakanlık düzeyinde katıldığı fuarda Kapadokya standı İtalya'da büyük ilgi gördü.

İtalya'nın Milano kentinde her yıl düzenlenen BIT Milano Turizm fuarına Nevşehir Valiliği öncülüğünde ve KAPHİB organizasyonunda katılım göstererek Kapadokya Bölgesini temsilen, mesleği tur operatörlüğü ve rehberlik olan ve aynı zamanda İtalya Cumhuriyeti Nevşehir-Ürgüp Fahri Konsolosluğu görevini üslenmiş olan Veli TÖREN ve Hotelci ve seyahat acenta sahibi Mehmet Uğur ÇAKMAK İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen kısa adı BIT (Borsa Internazionale del Turismo) olan Turizm fuarına katıldılar.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Veli Tören; "Bu sene fuarda Kapadokya'ya yoğun bir ilgi vardı; bu, 2018 yılının iyi geçeceği yönünde sinyaller veriyor. Sektör açısından umut vadeden bir yıl olacağını düşünüyorum. Fuarlara katılım destinasyon pazarlamasının önemli araçlarından birisi. Paydaşlarımızla birlikte Kapadokya'mızın bütünsel tanıtımını yapmaya çalıştık. Fuarlara katılım sağlamak da bu tanıtımın bir parçası; o yüzden sektörle birlikte turizm fuarlarına katılım sağlayıp Kapadokya'nın tanıtımını yapmayı önemsiyoruz" dedi.

Veli tören; "Yine bu yıl da ziyaretçilerin büyük bir kısmından, ülkemizin güvenlik sorunun olup olmadığı konusundaki sorularla karşılaştık.  Bu arada İstanbul Kapadokya bağlantılı kültür tur paketlerine ilginin yoğun olduğunu gözlemledik. Kapadokya Balon turlarının en fazla ilgi gören etkinlilerden biri olduğunu gördük.  Dağ Bisikleti, koşu-trekking ve dini tur talepleri de kayda değer tur talepleri arasında oldu.” dedi.


Mehmet Uğur Çakmak'ta değerlendirmesinde; "Halk günü ve Turizm operatör ve profesyonellerine yönelik gerçekleşen fuara ilgi çok yoğun olup, Türkiye Reyonumuz gerek ileri seviyedeki lisan bilgimiz gerekse Turizm Bakanlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Göreme Belediyesinin de katkılarıyla promosyon malzemesi bolluğu ve çeşitliliği sebebiyle büyük bir ilgi odağı oldu. Her zaman İtalyan turistlerin en çok tercih edilen destinasyonlarından biri olan ve özellikle kültür turlarının vazgeçilmezi olan bölgemize ilgi gerçekten çok yüksekti.  Öyle ki beraberimizdeki götürdüğümüz görsel malzeme ve katalog, promosyon malzemeleri amacına uygun olarak dağıtılarak kısa sürede tamamen bitmiştir" dedi.

Fuara katılan ziyaretçilere Kapadokya tanıtım CDsi, ikramlık özel kabak çekirdeği ve üzüm, minyatür peribacaları gibi birçok tanıtım materyali dağıtıldı.

Fuarda Kapadokya temsilcilerimize en çok sorulan soru Güvenlik konusu olurken, temsilcilerimiz Tören ve Çakmak, güvenlik sorunu ile ilgili sorulara, şu an itibari ile ülkemizde hiçbir güvenlik sorunu olmadığı, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika ne kadar güvenli ise ülkemizin de o kadar güvenli olduğu vurgusu yapılarak anlatıldı.Ayrıca Turlarla ilgili olarak ta 7 gün, 10 gün ve 14 günlük turlar için tur paketleri ve seyahatlerle ilgili sorulan sorularda detaylı şekilde bilgilendirildi.

Bu yıl 79 farklı ülkeden 46.000 turizm sektörü, devlet ve uluslararası basın temsilcisinin birbirleriyle bağlantı sağlamak, anlaşma yapmak ve sektördeki gelişmeleri keşfetmek amacıyla katıldığı fuar bu sene 36. kez düzenlendi.