Kapadokya turizminin gönüllü tanıtım elçilerinden biri olan ve Kapadokya yöre insanının misafirperverliği ve engin hoşgörüsünün en güzel temsilcilerinden biri Değerli büyüğümüz Mehmet Balta Hayatını kaybetti.

Nevşehir in Ürgüp ilçesine Bağlı Mustafapaşa kasabasındaki kendine ait Baltanın Yeri olarak bilinen tarihi ve doğal turistik mekanı işleten Mehmet Balta yerli yabancı konuklarının sevgilisiydi.

Nevşehir in Ürgüp ilçesine Bağlı Mustafapaşa kasabası halkından Hulki oğlu Mehmet Balta bugün ikindi namazına müteakip Yukarı mahalle camide kılınan cenaze namazının ardından Yukarı mahalle mezarlığına defin edildi. Merhuma rahmet kederli ailesine ve Mustafapaşa kasabaıyla Kapadokya Turizminin Başı sağ olsun.Allah rahmet eylesin.

 

Saklı Vadi/Baltanın Yeri ÜRGÜP-Mustafapaşa

Mustafapaşa kasaba Meydanından Güney Batıya doğru uzanan eski kaya barınaklarını ve Mehmet BALTA’nın yeri Saklı Vadi olarak bilinen yerde Gibos Vadisi aios Grigorios Kilisesi bulunmaktadır.Buradaki kaya oluşumları oldukça güzel ve korunaklıdır. Burada Turizme yönelik yemekler,davetler klasik müzik konserleri düzenlenmektedir.Sessiz sakin etkileyici bir ortama sahiptir.