2018'i 'Türkiye yılı' ilan eden Çinliler için kültür turizminin önemli merkezi Kapadokya'nın adı, destinasyon projesinde 'CHINADOCIA' olarak değiştirilmişti.Kapadokya Hazırlıklarını Tamamladı Sezonda Çinli Turistleri Bekliyor.

Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı olan A Haber, "Kapadokya'da turizmciler Çinli turiste hazır mı?" sorusunu haber bültenine taşıdı.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ve TURSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl yaptıkları açıklamalarıyla A Haber'de yayınlanan haber bülteninde bu sorunun cevabını bakın nasıl verdiler...

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler; "2018 yılı gerçek anlamda turizm sezonu güzel başladı. İnşallah böyle devam ederse gelecek yıl rekor yılı hedeflenirken bu sezonda altın yılı olarak değerlendirebiliriz" dedi. Dinler: "Çinlileri kapadokya da daha rahat ettirebilmek için onlara özel Çince-Türkçe broşürler, Çin sokağı, hatta ve hatta bu proje desteği ile beraber açılan Çin restorasyonlarımız var. Son dönemlerde Bölgemizi tercih eden yabancı turistler bu eşsiz doğal güzelliklerin yanında daha çok Mağara oteller ve sıcak hava balonlarına da büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

TURSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl; "Kapadokya bölgesi Uzakdoğulu turistlerin her zaman gözdesi oldu, hala hazırda da Uzak doğudan bölgemize yoğun bir akın var. Japonya, Kore, Tayland, Mazleya, Singapur gibi uzakdoğudan bir çok ülkeden gelen turistlere bu yıl Çinli tursitleride bekliyoruz. Çinli konuklarımıza ev sahipliğinin en güzel örneklerini göstereceğiz'' dedi.