Özellikle, son yıllarda ki çalışmalarıyla Dünya Turizm fuarlarında tanıtım atağına kalkan Kapadokya, şimdi de Afrika pazarına yönelik tanıtım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kapadokya bölgesi, Afrika'dan gelen önemli konuklarını Ürgüp Kayakapı Premium Caves - Cappadocia'da ağırlıyor. 

'KAPADOKYA DÜNYA'NIN HER YERİNDE TANITILACAK'

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, "Dünya'nın her yerinden misafiri ağırlayan bölgemiz Kapadokya'yı Afrikalı dostlarımıza tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalar için Ganalı ünlü Televizyoncu Sandra Ankobiah, Nijerya'nın en önemli aktörlerinden Richard Mofe-Damijo ve aynı ülkenin en önemli medya firması sahiplerinden Dele Momodu'yu Kayakapı Premium Caves - Cappadocia'da ağırlıyoruz. Kapadokya'yı Afrika'da tanıtma çalışmaları için çok emek veren ve bu yolda çaba sarfeden Aydın Adem Yıldırım'ı da ayrıca çok tebrik ediyorum." dedi.

Kapadokya turizminde Afrika açılımının ilerleyen günlerde meyvelerini vermesi bekleniyor. Dünya'nın her yerinden yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Kapadokya, Afrika’dan ilk ziyaretçilerini ağırlamak için de gün sayıyor.