Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeniyle 2 gündür havalanamıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Kapadokya'da balon uçuşlarına 2 gündüz izin verilmiyor. Özellikle sağanak yağmur sebebiyle iptal edilen balon uçuşları en çokta ülkemize bir çok farklı ülkelerden gelen ve Kapadokya semalarında uçuş hayali kuran yabancı turistleri etkiliyor.

Yağmurlu havada uçuş yok...

Kapadokya’nın en özel aktivitelerinden olan balon turları, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin en keyifli anlarının toplandığı yer oluyor. Uçsuz bucaksız Kapadokya manzarasını gökyüzünden izlemek balon turunun en can alıcı noktası oluyor. Siz de Kapadokya turu planlıyorsanız mutlaka sıcak hava balonuyla uçmalısınız. Ama özellikle bu uçuş proğramı için hava durumunu mutlaka gözden geçirmeniz gerekiyor. 

Sıcak hava balonları yağmurlu havada kullanılmaz. Balonun içinin soğumasına neden olan yağmur taneleri balonların uçmasını engeller. Bu nedenle Kapadokya balon turu yapmak istiyorsanız yağmursuz günleri seçmelisiniz.

 Kapadokya turları arasında en göz alıcı manzarayı sıcak hava balonuyla izleyebilirsiniz. Kapadokya’daki balonların uçuş yüksekliği yerden 5 metreyle 1000 metre arasında değişiyor. Balon turlarıyla oldukça engebeli bir yapıya sahip olan Kapadokya’nın muhteşem manzarasını her açıdan görme fırsatı yakalayabilirsiniz.