10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yurdun dört bir tarafında törenler düzenlendi.

Saat 09.05’i gösterdiğinde insanlar araçlarını durdurdu ve Atatürk için saygı duruşuna geçti.

Cadde ve sokaklarda siren sesleri hariç hiçbir ses duyulmadı.

BALONLARA TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERLERİ ASILDI

Kapadokya’da ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıldönümü nedeniyle balonlar “Ata’ya saygı” için havalandı. Göreme beldesinde Balon Turca balonunun sepetine, bu sabahki uçuşlarda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla Türk bayrağı ve Atatürk posterleri asıldı.

Pilot Şükrü Ersoy, öncülüğünde Türk bayraklarının asılı olduğu balonlar, Göreme’den güneşin doğuşuyla Kapadokya semalarına yükseldi. Uçuşlar, yaklaşık 1 saat sürdü. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, peribacalarını ve Kapadokya’nın diğer doğal güzelliklerini havadan izledi.
 

Balon Turca Pilotu Şükrü Ersoy ; "Atatürk'ün Ölümünün 82. Yılı Dolayısıyla Balonlarımıza Atatürk Posteri Asdık. Balonda Bulunan 23 Yerli ve Yabancı Turistlerde Bu Gün Atatürk'ün Ölüm Yıldönümü Olduğunu Biliyorlar. Onalar da Atatürk Posterıyle Uçmakdan Mutlu Oldular" Dedi.

Turizm Fotoğrafçısı Mustafa Taşkın'da yaptığı açıklamasında; "Bu yıl 10 Kasım'da Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin en çok yer aldığı bir yıl oldu. Bu da beni inanın çok mutlu etti. Büyük bir keyifle severek çektiğim fotoğraf kareleri için emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Haber/Foto: Metin YILDIRIM